Speculoos tulband cake

2 uur

super easy

10 porties

Ben je op zoek naar een heerlijk cake voor bij de koffie of voor een feestelijke gelegenheid? Dan is deze speculoos tulband cake een perfecte keuze! Met de warme smaken van speculoos en de klassieke vorm van een tulbandcake maak je gegarandeerd indruk. Of je nu een verjaardagsfeestje organiseert of gewoon zin hebt in een lekker baksel voor bij de thee, deze cake is dan eenvoudig te maken en zal bij iedereen in de smaak vallen.

Speculoos tulband cake maken

De speculoos tulband cake is een heerlijke, luchtige cake met de smaak van speculoos. Het recept combineert de smaak van speculoos met de zachte textuur van een klassieke tulbandcake. Je hoeft geen ervaren bakker te zijn om dit recept te maken. Het belangrijkste is dat je de juiste verhouding van ingrediënten gebruikt en de cake vervolgens rustig laat bakken. Door de tulbandvorm krijgt de cake niet alleen een mooie presentatie, maar bakt hij ook gelijkmatig.

Daarnaast zorgt het gebruik van speculoos voor een unieke smaak die iedereen zal waarderen. De combinatie van de zachte cake en de kruidige speculoospasta maakt dit een echte favoriet bij jong en oud. En het mooie is: deze cake kun je makkelijk van tevoren maken, zodat je op de dag zelf geen stress hebt.

Door gebruik te maken van de kwark cake mix van Koopmans is deze cake ook nog eens veel lager in calorieën en vet.

Bakbenodigdheden

  • Tulbandvorm
  • Garde of handmixer
  • Spatel
  • Mengkom
  • Zeef
  • Oven

Dit recept voor speculoos tulband cake is voldoende voor ongeveer 10 porties. Het is perfect voor een feestje of om gewoon lekker van te genieten met familie. Wil je meer recepten ontdekken die eenvoudig te maken zijn en altijd goed lukken? Bekijk dan zeker mijn receptenpagina voor nog meer inspiratie.

Als je deze cake hebt gemaakt, zou ik het heel leuk vinden als je een foto deelt op Instagram met een tag naar @Meladolcevita. Zo kan ik jouw creatie bewonderen!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 x Koopmans kwark cake mix
200 gram magere kwark
25 ml water
50 gram speculoos pasta
3 eieren
250 gram roomkaas light
75gram speculoos pasta
20 gram poedersuiker
50 ml melk

Directions

1.

Speculoos cake maken - stap 1

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Meng dan de eieren, kwark, water en cakemix samen tot een egaal cakebeslag. Voeg hier ook de speculoos pasta aan toe en mix nog een keer glad.
Vet een tulband cake vorm in en schenk het beslag in de bakvorm. Bak vervolgens de cake voor 50 minuten in de oven. Haal de cake vervolgens uit oven en laat deze licht afkoelen. Plaats de cake dan op een taartplateau en verwijder de tulband vorm.
Mark as complete
2.

Speculoos cheesecake glazuur maken - stap 2

Meng voor het glazuur de roomkaas met de speculoos pasta, poedersuiker en melk.
Schenk het glazuur over de inmiddels afgekoelde speculoos tulband cake. Verkruimel tot slot nog wat speculoos koekjes en verdeel deze over de cake heen.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *