Krokante kip bao broodjes

20 minuten

super easy

4 broodjes

Krokante kip bao broodjes zijn een smaakvolle en bevredigende lekkernij die hun oorsprong vinden in de rijke culinaire tradities van Azië. Deze heerlijke creaties bestaan uit gestoomde broodjes, genaamd ‘bao,’ die ik vulde met met knapperige stukjes kip, sla, wortel, rode ui, komkommer en afmaakte met Kewpie mayonaise, sojadressing, crispy chilisaus en sesamzaadjes. Het resultaat is uiteindelijk een heerlijke mix van smaken en texturen die je smaakpapillen zal prikkelen.

De geschiedenis van bao broodjes gaat terug tot het oude China. Hier werden gestoomde broodjes voor het eerst gemaakt tijdens de derde eeuw na Christus. Oorspronkelijk noemde men ze ‘mantou’ en at men ze zonder vulling. Later ontwikkelde zich een variant met vulling, bekend als ‘baozi,’ en deze verspreidde zich door heel China en andere delen van Azië.

Bao broodjes zijn gemaakt van een zacht, lichtzoet deeg dat wordt gestoomd, wat resulteert in een luchtig en zacht broodje. Men vult het deeg traditioneel met verschillende ingrediënten, van varkensvlees tot groenten, en vormt de basis voor talloze smaakvariaties.

Krokante kip bao broodjes

De crispy chicken bao broodjes zijn een moderne twist op deze eeuwenoude traditie. Het knapperige kippenvlees voegt een heerlijke textuur en hartige smaak toe aan de zachte bao-broodjes. De verse groenten zoals sla, wortel, rode ui en komkommer bieden een frisse en knapperige tegenhanger voor de smeuïge Kewpie mayonaise en de hartige sojadressing. De toevoeging van crispy chilisaus en sesamzaadjes zorgt tot slot voor een extra smaakexplosie.

Bak benodigdheden

  • stoommandje (groot genoeg voor 4 bao broodjes)
  • snij plank
  • mes
  • airfryer

Dit recept maakt 4 goed gevulde bao broodjes. Op zoek naar nog meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de recepten pagina voor meer!

Heb je deze crispy chicken bao broodjes ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @meladolcevita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
4 bao broodjes
8 kip karaage stukjes
30 gram slamix
30 gram wortel
halve rode ui
50 gram komkommer
30 gram kewpie mayonaise
15 ml soja dressing
15 ml chili olie
snufje zwarte sesamzaadjes

Nutritional Information

Directions

1.

Bao buns stomen – stap 1

Begin eerst met het stomen van de bao buns met een stoommandje voor gedurende 15 minuten. Laat de bao buns dan kort afkoelen.
Mark as complete
2.

Vulling maken – stap 2

Bereid de kip karaage stukjes volgens de verpakking. Snijd ondertussen de wortel, rode ui en komkommer in dunne reepjes.
Mark as complete
3.

Bao buns serveren – stap 3

Serveer dan de bao buns met de kip karaage stukjes, sla, wortel, rode ui en komkommer. Maak het af met Kewpie mayonaise, soja dressing, chili olie en zwarte sesamzaadjes. Genieten maar!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *