Welkom! Ik ben Melanie van Meladolcevita

meladolcevita lekkere makkelijke recepten

Welkom op mijn website! Hier vind je de lekkerste recepten. En dat gepaard met smakelijke foto’s!

Laat ik mij voorstellen!

Laat ik mij voorstellen. Ik ben Melanie Jennes, een 26-jarige foodie met liefde voor lekker eten, bakken, koken en fotografie. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met de bachelor Media en Cultuur en aan de Universiteit van Amsterdam met de master Television and Cross-Media Culture. En sinds 2020 ook eigenaar van mijn eigen bedrijf ByMelanie.

In 2018 kwam ik in aanraking met een koolhydraatarme en ketogene leefstijl. Na een jaar op mezelf wonen was ik de nodige kilo’s aangekomen van de wijntjes, pasta’s en pizza’s. Ik besloot op 1 april 2018, en nee dat is geen grapje, om de knop om te zetten. Ik koos ervoor om meer gezondere keuzes te maken in mijn dieet en kwam zo uit bij koolhydraatarm en ketogeen eten. Het resultaat? De teller stond op -20 kilo!

In 2019 maakte ik een Instagram account aan om mijn recepten te delen met anderen. Ik wilde mezelf blijven motiveren en anderen inspireren. Inmiddels is dit account enorm gegroeid met meer dan 800 originele recepten en 10.000+ trouwe volgers. Hier ben ik heel dankbaar voor, want zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben.

In de zomer van 2020 herontdekte ik mijn liefde voor fotografie, en in het bijzonder het fotograferen van mijn eigen recepten. Inmiddels heb ik van deze lekkere hobby mijn baan mogen maken. Ik ben dankbaar dat ik met super gave merken mag samen werken waar ik 100% achter sta. Denk hierbij aan merken zoals Steviala, Ketofit, Afvallen met Bregje, Binky Protein, Mishubaking, Foreversnack, Gutness Lifestyle en De Koolhydraatarme Keuken. 

Vanaf nu zijn al mijn recepten dus te vinden hier op meladolcevita.com. Heb je een van de recepten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je er een mooie foto van maakt en plaatst op je social media. Vergeet vooral @meladolcevita niet te taggen!

Living la dolce vita!