Gefrituurde courgette bloemen

30

easy

8 courgette bloemen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien ook wel! Met dit recept maak je zelf gefrituurde courgette bloemen. Een typische streetfood uit Italië.

De eerste keer dat ik deze courgette bloemen at was ik in Rome. Op de Italiaanse menu kaart vind je deze courgette bloemen als ‘Fiori di zucca fritti’. Vaak zie je het bij de antipasto staan. Ook vind je deze courgette bloemen bij de typische streetfood zaakjes in het centrum van grote steden. Ook in Napels kwam ik deze lekkere snack tegen. Dus ik vond het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Waar zijn courgette bloemen verkrijgbaar?

Courgette bloemen zijn af en toe verkrijgbaar op de markt. Je kunt ze ook zelf laten groeien in de moestuin. Courgette bloemen zijn de bloemen die verschijnen op courgettes die nog niet rijp zijn. Je moet er dus snel bij zijn want voor dat je het weet zijn de bloemen weer weg en is de courgette is maat verdubbeld. Ben je net zoals ik ongeduldig? Dan kun je de courgette bloemen ook bestellen bij Crisp. Verwijder de stamper en was de bloemen voorzichtig onder de kraan. Dan kun je ze vervolgens gaan vullen.

Het beslag bestaat uit tarwemeel met spa rood en een snufje zout. Dit meng je tot een egaal beslag waar je vervolgens de courgette bloemen in dipt. De courgette bloemen heb ik traditioneel gevuld met prosciutto, mozzarella en ansjovis.

Dan hoef je de gevulde courgette bloemen alleen nog te frituren. Laat ze daarna even goed uitlekken en serveer met je favoriete dipsaus. Ik ging voor de aglio tomatensaus van Bertolli. Bon appetito!

Bak benodigdheden

  • Mengkom
  • Garde
  • Knijptang
  • Friteuse
  • Keukenpapier

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze gefrituurde courgette bloemen ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @meladolcevita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
8 courgette bloemen
1 bol mozzarella
8 ansjovis filets
30 gram prosciutto
Beslag
150 gram tarwebloem
250 ml spa rood
snufje zout

Directions

1.

Beslag maken – stap 1

Begin eerst met het maken van het beslag. Meng hiervoor de tarwebloem met de spa rood en een snufje zout in een grote mengkom. Mix dit tot een egaal beslag. Zet dit even opzij.
Mark as complete
2.

Courgette bloemen vullen – stap 2

Snijd dan de mozzarella in 8 plakjes. Wikkel telkens 1 plakje mozzarella en ansjovis filet met een prosciutto plakje. Haal dan vervolgens de stamper uit de courgette bloemen en vul deze met de prosciutto rolletjes.
Mark as complete
3.

Courgette bloemen frituren – stap 3

Verwarm vervolgens de frituurpan tot 180 graden. Dip dan de courgette bloemen in het beslag en leg ze dan voorzichtig in de frituurpan. Gebruik hiervoor een knijptang. Frituur de courgette bloemen totdat ze mooi bruin kleuren. Laat de gefrituurde courgette bloemen vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Mark as complete
4.

Gefrituurde courgette bloemen serveren – stap 4

Besprenkel tot slot de courgette bloemen met wat grof zeezout en serveer met je favoriete dip.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *