Koolhydraatarme rode wijn truffels

6 uur

easy

20 truffels

Chocolade én rode wijn, do I need to say more? Deze koolhydraatarme rode wijn truffels zijn werkelijk onweerstaanbaar! Heerlijk zoet en nog makkelijk ook om te maken! Wie gaat er vandaag nog mee aan de slag?

Chocolade en rode wijn is de perfecte combinatie als je het mij vraagt. Deze heerlijk romige truffels hebben een volle chocolade smaak met een hint van rode wijn. Simpel, maar elegant. En ook nog eens heel erg makkelijk om te maken!

Je begint eerst met het maken van de suikervrije chocolade ganache. Hiervoor smelt je de Steviala Dark Chocolate Melties en roomboter volgens de au-bain-marie methode. Verwarm in de tussentijd de slagroom, rode wijn en Steviala Frost in een steelpannetje en schenk dit vervolgens langzaam bij de gesmolten chocolade. Schenk dit vervolgens in een bakvorm die je bekleed met aluminiumfolie en plaats dit voor 5 uur in de koelkast. Je hebt er even geduld voor nodig, maar het is het zó waard!

Wijn en keto?

Wijn en keto? Kan dat hoor ik je denken? Zeker! Kies altijd voor een droge wijn, zowel rood als wit. Rode wijnen hebben het laagst aantal gram suikers en dus koolhydraten per 100 ml. Vaak kom je op zo’n 3 tot 5 gram koolhydraten uit per goed gevuld wijn glas. In dit hele recept gaat 75 ml droge rode wijn, dus qua koolhydraten is per truffel verwaarloosbaar. Lees altijd het etiketje altijd goed en ga voor een wijn die brut is. Dan zit je altijd goed!

Ik haalde 20 rode wijn truffels uit dit recept. De genoemde macro’s zijn per truffel.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme rode wijn truffels gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
200 gram Steviala Dark Chocolate Melties
75 ml droge rode wijn
50 gram Steviala Frost
150 ml slagroom
25 gram cacaopoeder
50 gram roomboter

Nutritional Information

98 calorieën
1.1 gram koolhydraten
8.6 gram vetten
1.1 gram vetten

Directions

1.

Suikervrije chocolade ganache maken - stap 1

Begin met het maken van de ganache. Smelt hiervoor de Steviala Dark Chocolate Melties volgens de au-bain-marie methode. Verwarm in een ander steelpannetje de slagroom en droge rode wijn. Voeg hier ook de Steviala Frost aan toe. Voeg ondertussen de roomboter bij de gesmolten chocolade en laat dit erdoorheen smelten. Schenk dan het rode wijn slagroom mengsel langzaam bij de gesmolten chocolade en meng dit tot een egaal geheel.
Schenk dit vervolgens in een bakvorm die je bekleedt met aluminiumfolie. Plaats de bakvorm voor 5 uur in de koelkast. Snijd dan vervolgens 20 bolletjes uit de ganache en rol deze tot balletje s tussen je handen. Rol ze vervolgens door de cacaopoeder heen en plaats ze nog voor 1 uur op een bord in de koelkast.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *