Suikervrije crunchy Snickers bites

6 uur

medium

16 bites

Met deze suikervrije crunchy Snickers bites waan je je in de suikervrije hemel! Deze bites hebben de perfecte crunch met een zachte en smeuïge caramel en chocolade laag on top. Het is niet moeilijk om te maken, je hebt er alleen even een beetje geduld voor nodig!

Tijdens het eten van het eerste hapje wist ik het eigenlijk al meteen… dit is het lekkerste baksel dat ik tot nu heb gemaakt!

Deze suikervrije crunchy snickers bites bestaat uit 3 lagen. Begin eerst met het maken van de crunchy chocolade bodem. Smelt hiervoor de Dark Chocolate Melties volgens de au-bain marie methode. De helft van deze gesmolten chocolade schenk je over de bodem van een met bakpapier bekleedde vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm. Plaats dan de WeCare crispbread crackers in de chocolade en snijd eventueel de crispbread crackers zo dat ze in de bakvorm passen. Schenk dan de andere helft van de gesmolten chocolade over de crispbread crackers heen en plaats de bakvorm in de koelkast. Zo, de eerste laag is al klaar!

Zelfgemaakte caramel saus

Vervolgens kun je aan de slag gaan met de pinda-caramel laag. Hiervoor gebruik ik mijn recept voor suikervrije caramel saus, maar dan verdubbeld. Elke keukenheld kan deze caramelsaus wel maken. Smelt de roomboter en voeg hier de Steviala Ery-Bronze, Heavenly Dark en 300 ml slagroom aan toe. Dit laat je voor 30 minuten op middel-hoog vuur sudderen zodat de caramel saus in dikt. Vervolgens voeg je de pinda’s nog toe en laat je de caramel saus helemaal afkoelen. Je zult merken dat de caramel saus hard begint te worden. Om te voorkomen dat het een baksteen wordt schenk je nog eens 50 ml slagroom bij de caramel saus wanneer dit gebeurt. Je schenkt de caramel saus vervolgens over de chocolade bodem heen en dan plaats je de bakvorm voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat het goed stijf kan worden.

Tot slot maak je ook nog een suikervrije chocolade ganache met de Steviala Milk Chocolate Melties. Dit heeft ook nog eens een uurtje of 3 nodig totdat het goed stijf is geworden zodat je de crunchy snickers bites uit de bakvorm kunt halen. Ik maakte het af met een suikervrije witte chocolade swirl met de White Chocolate Melties van Steviala. Hiervoor moet je nog even geduld hebben….

De genoemde macro’s zijn per portie. Dit recept maakt 16 porties.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije crunchy Snickers bites ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
200 gram Steviala Dark Chocolate Melties
20 gram WeCare crispbread
100 gram roomboter
100 gram Steviala Heavenly Dark
100 gram Steviala Ery-Bronze
350 ml slagroom
200 gram ongezouten pinda's
snufje zeezout
Chocolade ganache
200 gram Steviala Milk Chocolate Melties
100 ml slagroom
30 gram suikervrije witte chocolade

Nutritional Information

321 calorieën
5.3 gram koolhydraten
28.4 gram vetten
6 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije crunchy chocolade bodem maken - stap 1

Begin met het maken van de bodem. Smelt hiervoor de Steviala Dark Chocolate Melties volgens de au-bain marie methode. Vul een pannetje hiervoor met 1/3 deel water en zet het vuur op middel-hoog. Plaats hier dan een hittebestendige schaal bovenop en laat de chocolade hierin smelten.
Bekleed ondertussen een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier. Verdeel de helft van de gesmolten chocolade over de bodem van de bakvorm heen en plaats hier dan de WeCare crispbread crackers bovenop. Snijd ze eventueel zo dat ze precies in de bakvorm passen. Verdeel de andere helft van de gesmolten chocolade weer hierover heen en plaats de bakvorm in de koelkast. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de caramel laag.
Mark as complete
2.

Pinda caramel laag - stap 2

Laat in een pannetje de roomboter smelten en voeg hier de Steviala Ery-Bronze, Heavenly Dark, 300 ml slagroom en zout aan toe. Laat dit voor 30 minuten op middel-hoog vuur pruttelen en roer af en toe eens goed zodat de caramel saus niet aanbrandt. Als de saus goed is ingedikt voeg je ook de ongezouten pinda's toe en roer je dit door de caramel saus heen. Laat de saus vervolgens afkoelen.
Als je begint te merken dat de saus hard begint te worden, voeg dan nog 50 ml slagroom toe en roer dit goed door. Schenk de pinda-caramel saus vervolgens over de chocolade bodem heen en zet de bakvorm voor minimaal 3 uur in de koelkast (het liefst s'nachts).
Mark as complete
3.

Suikervrije chocolade ganache maken - stap 3

Ga tot slot aan de slag met de suikervrije chocolade ganache laag. Verwarm hiervoor de slagroom in een pannetje tot het kookpunt en schenk dit vervolgens in een mengkom over de Milk Chocolate Melties heen. Begin dan met roeren totdat je een egale chocolade saus krijgt. Laat dit even kort afkoelen (anders smelt de caramel laag) en schenk het dan over de pinda-caramel laag.
Smelt vervolgens de witte chocolade volgens de au-bain marie methode en verdeel dit over de chocolade ganache heen (wanneer het nog genoeg vloeibaar is). Maak dan een mooie swirl met een satè prikker. Plaats de bakvorm voor de laatste keer voor minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de snickers bites dan uit de bakvorm en snijd er 16 stukken uit.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *