Suikervrije ferrero rochers

5 uur

easy

20 stuks

Deze suikervrije Ferrero Rochers zijn een heerlijke lekkernij voor tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken en met maar 1.5 gram koolhydraten zijn ze ook nog eens koolhydraatarm!

Zeg je December, dan zeg je Ferrero Rochers! Deze heerlijke bon bons zijn standaard hier in huis te vinden tijdens de feestdagen. Een heerlijk romige bonbon met knapperige hazelnoten, daar mag je me wel voor wakker maken! Dus ik besloot om er zelf mee aan de slag te gaan! En wat blijkt, het is ook nog eens super makkelijk om zelf ferrero rochers te maken!

Zelfgemaakte Ferrero Rochers

Eerst begin je namelijk met het maken van de chocolade ganache. Dit heeft een paar uur nodig in de koelkast. Ik maakte de suikervrije chocolade ganache met de Steviala Dark Chocolate Melties en lactosevrije volle melk van Arla. Uiteraard hoort er ook hazelnoot pasta in Ferrero Rochers, hiervoor gebruikte ik de hazelnoot praline pasta van Inca’cao. Om de Ferrero Rochers verder op smaak te brengen gebruikte ik de nieuwe Steviala Heavenly Dark. Dat maakt deze bonbons helemaal af!

Dit laat je allemaal smelten en meng je tot een egale chocolade ganache. Daarna is het een kwestie van geduld totdat dit mengsel opstijft in de koelkast. Dit kan zo’n 5 uur duren. Daarna snij je er 20 blokjes uit. Vorm hier 20 balletjes van en duw in elk balletje een hele hazelnoot. Daarna rol je balletjes door gehakte hazelnoten heen en plaats je ze weer terug in de koelkast voor 1 uur. Et voila, je suikervrije ferrero rochers zijn klaar!

Ik haalde 20 suikervrije ferrero rochers dit recept. De genoemde macro’s zijn per ferrero rocher.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
150 gram Steviala Dark Chocolate Melties
100 ml lactosevrije volle melk
125 gram In'Cacao hazelnoot praline pasta
50 ml Steviala Heavenly Dark
150 gram hazelnoten

Nutritional Information

118 calorieën
1.5 gram koolhydraten
10.2 gram vetten
2.4 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije chocolade ganache maken - stap 1

Begin met het maken van de suikervrije chocolade ganache. Smelt hiervoor de Steviala Dark Chocolate Melties volgens de au-bain-marie methode. Verwarm in een andere sauspan de melk met de hazelnoot pasta en Steviala Heavenly Dark. Voeg dit dan langzaam bij de gesmolten chocolade melties toe. Bekleed een vierkante bakvorm met bakvorm en schenk hier het chocolade mengsel in. Laat dit vervolgens voor minimaal 5 uur opstijven.
Mark as complete
2.

Suikervrije Ferrero Rochers maken - stap 2

Hak vervolgens de hazelnoten fijn. Houd 20 hazelnoten apart. Snijd 20 stukjes uit de chocolade ganache. Druk hier telkens 1 hazelnoot in en vorm er dan een balletje van. Rol deze balletjes door de gehakte hazelnoten heen. Bewaar de Ferrero Rochers in de koelkast.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *