Suikervrije kerst pinwheel koekjes

1 uur

medium

20 koekjes

Deze suikervrije kerst pinwheel koekjes zijn een heerlijke lekkernij voor tijdens de feestdagen! Gemaakt op basis van amandelmeel, whey poeder en gezoet met Steviala Kristal Sweet Vanille. Kleurrijk, suikervrij en gewoon lekker!

Voor Binky Protein maakte ik deze kleurrijke suikervrije kerst pinwheel koekjes. Zeg nou zelf, je wordt toch gewoon blij met het zien van deze koekjes? De koekjes zijn gemaakt op basis van Steviala amandelmeel en pure whey isolate. Vaak wordt whey poeder gebruikt in eiwitshakes, maar je kunt er dus ook heel fijn mee bakken. Daarnaast geeft whey poeder een fijne structuur aan de koekjes. Uiteraard zijn de koekjes gezoet met de producten van Steviala. Ik gebruikte de Steviala Kristal Sweet Vanille voor een lekkere zoete smaak met een hint van vanille.

Het maken van de kleuren lagen lijkt misschien een moeilijk werkje, maar dit valt heel erg mee! Zorg ervoor dat de deeg koud genoeg is anders lopen de kleuren in elkaar over. Rol dan de 3 deegballen uit en leg deze op elkaar. Rol ze dan op en rol de deegrol in kerst sprinkles. Vervolgens hoef je alleen nog 20 plakjes te snijden en bak je de koekjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Binky Protein

Voor goede eiwitpoeder van hoge kwaliteit moet je bij Binky Protein zijn. Deze eiwitpoeder zijn clean, zonder zooi en daarnaast ideaal om mee te bakken. Zo lossen de eiwitpoeders zonder moeite op in elk recept, koud of warm. Daarnaast zijn de eiwitpoeders ook neutraal van smaak.

Speciaal voor jullie heb ik een leuke kortingscode als je bij Binky Protein besteld. Gebruik de code 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐤𝐞𝐭𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚𝟐𝟎 voor 20% korting!

Ik haalde 20 koekjes uit het recept. De genoemde macro’s zijn per koekje.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
200 gram Steviala amandelmeel
50 gram Binky Protein pure whey isolate
130 gram roomboter
75 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
snufje zout
5 ml vanille extract
rode kleurstof
groene kleurstof
kerstsprinkles

Nutritional Information

118 calorieën
0.8 gram koolhydraten
11 gram vetten
4.3 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije kerst pinwheel koekjes maken - stap 1

Meng alle ingrediënten (behalve de kleurstof) tot een egale deegbal. Verdeel dit vervolgens in drie delen. Kleur 1 deegbal rood, de ander groen en laat 1 deegbal zonder kleur. Verpak de deeg apart van elkaar in plastic folie en laat dit voor 30 minuten rusten in de vriezer.
Verwarm vervolgens de oven op 175 graden. Rol vervolgens de drie deegballen uit. Zorg ervoor dat ze alle drie even groot zijn. Leg de uitgerolde koekjesdeeg vervolgens over elkaar heen en rol dit op.
Mark as complete
2.

Suikervrije kerst pinwheel koekjes versieren - stap 2

Verdeel vervolgens de kerst sprinkles op bakpapier en rol hier de koekjesdeeg doorheen. Snijd dan 20 plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak vervolgens de koekjes voor 20 minuten in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *