Koolhydraatarme protein bagels

30 minuten

easy

5 bagels

Koolhydraatarme protein bagels, makkelijk om te maken en met fijne voedingswaarden. Met maar een paar ingrediënten tover je deze koolhydraatarme protein bagels op tafel voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Voor Binky Protein maakte ik deze lekkere koolhydraatarme protein bagels. Deze bagels zijn gemaakt op basis van amandelmeel, Binky Protein whey isolate, wijnsteenbakpoeder, xantaan gom en heet water. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je meng alle ingrediënten door elkaar totdat je een egale deegbal hebt. Deze deeg kan plakkerig zijn. Door je vingertoppen wat nat te maken wordt het makkelijker werken. Verdeel vervolgens de deeg in een siliconen bagel bakvorm, plaats dit in de oven en na 25 minuten heb je heerlijk verantwoorde bagels!

Ik serveerde de koolhydraatarme protein bagels met roomkaas en gerookte zalm. Dit is voor mij het ultieme beleg voor op bagels. Ik maakte de bagels vervolgens helemaal af met de zelfgemaakte ‘everything but the bagel seasoning’. Dat maakt deze voedzame lunch helemaal af!

Binky Protein whey isolate

Ik gebruikte de whey isolate van Binky Protein. Dit is een pure eiwitpoeder, afkomstig van grasgevoerde Europese koeien. De producten van Binky Protein zijn helemaal clean. Zo ook deze whey isolate. Het bevat geen kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen en is daarbij helemaal vrij van groeihormonen, antibiotica en GMO. Tot slot is het laag in koolhydraten, vet en lactose. 100 gram whey isolate bevat zo’n 6.5 gram koolhydraten! Helemaal keto-approved (want je gebruikt doorgaans geen 100 gram per portie).

Speciaal voor jullie heb ik een leuke kortingscode als je bij Binky Protein besteld. Gebruik de code 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐤𝐞𝐭𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚𝟐𝟎 voor 20% korting!

De genoemde macro’s zijn per bagel.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
120 gram Steviala amandelmeel
30 gram Binky Protein whey isolate
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel xanthaan gom
snufje zout
120 ml heet water

Nutritional Information

171 calorieën
2.8 gram koolhydraten
13.5 gram vetten
10.2 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarm protein bagel deeg maken - stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg dan het hete water toe en mix met een spatel. Kneed er vervolgens een egale deegbal van. De deeg kan plakkerig zijn. Maak je vingertoppen nat met water om er mee te werken.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarme protein bagels bakken - stap 2

Vet een bagel/donut vorm in en verdeel de deeg. Je haalt er 5 tot 6 kleine bagels uit of 3 grote, afhankelijk van de grootte van je bakvorm. Bak de bagels voor 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *