Koolhydraatarme en suikervrije poffertjes

20 minuten

easy

30 poffertjes

Koolhydraatarme en suikervrije poffertjes met de nieuwe Steviala Frost Vanille, the perfect way to start your day! Heerlijk zoet met de smaak van vanille.

Een nieuwe week betekent ook weer een nieuwe smaak Steviala Frost! De Frost Vanille kon natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Naast de Steviala Frost Appelsien, Kaneel en Citroen is er dan nu ook een poedersuiker vervanger met Vanille smaak. Wanneer je de zak opent komt je al een heerlijke vanille geur tegemoet. Het is super lekker om dit product te gebruiken om slagroom, botercrème of een andere frosting op smaak te brengen. Maar natuurlijk kun je het ook gebruiken als de perfecte finishing touch over je wafels, pannenkoeken of… poffertjes!

Op basis van lupinemeel

Ik maakte deze poffertjes op basis van lupinemeel. Dit is een meelvervanger die gemaakt is van gemalen en gedroogde lupinebonen. Deze bonen zijn eiwitrijk, koolhydraatarm en bevatten veel vezels. 100 gram lupinemeel geeft zo’n 40 gram eiwitten, 9 gram koolhydraten en 27 gram vezels. In dit recept gebruik ik 50 gram lupinemeel. Het recept is dus goed voor zo’n 13,5 gram vezels en maar 7.7 gram koolhydraten in totaal. Ik heb de poffertjes gezoet met de Steviala 2 Sweet, een suikervervanger op basis van stevia en erythritol.

Meng alle ingrediënten voor de poffertjes door elkaar en verdeel het beslag in een verwarmde en ingevette poffertjespan. Je kunt de poffertjes omdraaien zodra er belletjes tevoorschijn komt in het beslag. Serveer de warme poffertjes met Steviala Frost Vanille en eventueel een blokje roomboter. Dat wordt zeker genieten!

De genoemde macro’s zijn voor het gehele recept. Met dit recept maak je zo’n 30 poffertjes. Ga dus voor een vullende lunch of maak twee porties en geniet samen van deze koolhydraatarme en suikervrije poffertjes. Je kunt de poffertjes ook goed invriezen.

Op zoek naar nog meer lekkere zoete recepten? Selecteer dan ‘zoet bij de categorieën op de receptenpagina.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eieren
100 gram roomkaas
50 gram lupinemeel
25 gram Steviala 2 Sweet
3 gram wijnsteenbakpoeder
snufje zout
snufje kaneel
olie om de poffertjespan mee in te vetten
Ter garnering
Steviala Frost Vanille naar smaak

Nutritional Information

564 calorieën
7.7 gram koolhydraten
39.6 gram vetten
36.8 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme en suikervrije poffertjes maken – stap 1

Begin eerst met het klutsen van de eieren. Voeg vervolgens de roomkaas toe en mix dit tot een egaal beslag met een elektrische handmixer. Voeg daarna het lupinemeel, Steviala 2 Sweet, wijnsteenbakpoeder, zout en de kaneel toe. Mix dit weer tot een egaal beslag.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarme en suikervrije poffertjes bakken – stap 2

Verwarm vervolgens een poffertjespan. Schenk wat olie in het midden van de pan en bestrijk de rest van de pan met olie door middel van een kwastje. Bak niet met boter want dit verbrandt te snel. Je kunt de poffertjes omdraaien zodra je belletjes in het beslag ziet komen. Serveer de poffertjes met de Steviala Frost Vanille.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *