Koolhydraatarm oma’s kippenpasteitje

3 uur

medium

10 pasteitjes

Koolhydraatarm oma’s kippenpasteitje, daar maak je iedereen blij mee. Een heerlijk hartig kippenpasteitje zoals mijn oma het maakt, maar dan een koolhydraatarme variant.

Mijn liefde voor koken heb ik niet van een vreemde! Mijn oma maakt namelijk de lekkerste kippenpasteitjes voor ons. Als hommage maakte ik een koolhydraatarme variant van haar recept. Deze kippenpasteitjes bestaan uit natuurlijk de kippenragout en zelfgemaakte koolhydraatarme bladerdeeg bakjes. Normaal wordt kippenragout gemaakt met een roux van boter en meel. Hierdoor bindt de saus. Dit is alleen helaas niet koolhydraatarm. Gelukkig zijn er genoeg koolhydraatarme manieren om sauzen te binden. In dit recept gebruikte ik arrowrootpoeder. Dit is een natuurlijk glutenvrij bindmiddel dat hetzelfde werkt zoals maïzena. Je mengt de arrowrootpoeder met wat water en schenkt dit bij de basis van de saus. Laat het vervolgens zacht inkoken en je kippenragout is klaar!

Koolhydraatarme bladerdeeg bakjes

De bladerdeeg bakjes waren een grotere uitdaging om deze koolhydraatarm te maken. Ik maakte een deeg van amandelmeel, kokosmeel, roomkaas, roomboter, xanthaan gom, ei en zout. Dit kneed je tot een egale deegbal en laat je daarna 30 minuten rusten in de koelkast. Vervolgens rol je de deeg uit en snijd je er vierkantjes uit. Verdeel dit dan in een cup cake vorm, zoals deze, en plaats de bakvorm weer even terug in de koelkast. Daarna kun je de koolhydraatarme bladerdeeg bakjes in de oven bakken totdat ze mooi bruin kleuren. Daarna is het alleen nog een kwestie om de bladerdeeg bakjes te vullen met de kippenragout en de koolhydraatarme pasteitjes zijn klaar!

De genoemde macro’s zijn per koolhydraatarm pasteitje. Je zult waarschijnlijk nog wat van de ragout over houden. Dit is ook heel lekker op een sneetje geroosterd koolhydraatarm brood.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit koolhydraatarm oma’s kippenpasteitje gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 kippenpoten
2 kippen bouillon blokje
15 gram arrowrootpoeder
20 ml worcestershire saus
zout, peper en nootmuskaat
50 ml slagroom
Koolhydraatarme bladerdeeg bakjes
125 gram Steviala amandelmeel
25 gram Steviala kokosmeel
40 gram roomkaas
100 gram roomboter
1 half ei
10 ml appelazijn
2 gram xanthaangom
snufje zout

Nutritional Information

236 calorieën
2.4 gram koolhydraten
21.6 gram vetten
7.3 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme kippenragout maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de koolhydraatarme kippenragout. Kook hiervoor 2 kippenpoten in water met 1 bouillonblokje. Laat dit voor minimaal voor 30 minuten op laag vuur sudderen. Haal dan de kippenpoten uit de bouillon en haal het kippenvlees van de poten. Zet dit even opzij.
Dan ga je aan de slag met de ragout zelf. Schep een aantal soeplepels in een andere pan en verwarm dit langzaam. Voeg dan de room toe en roer goed. Meng in een kommetje de arrowrootpoeder met een beetje water. Schenk dit bij de kippenbouillon. Als het goed is gaat de saus nu indikken. Voeg dan de worcestershire saus, nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Voeg tot slot het kippenvlees aan de pan toe en roer dit door de ragout.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarm bladerdeeg bakje maken - stap 2

Maak ondertussen ook de koolhydraatarme bladerdeeg bakjes. Meng dan het amandelmeel, kokosmeel, roomkaas, roomboter, appelazijn, xanthaan gom, zout en een half ei toe. Kneed dit tot een egale deegbal en verpak het dan met plasticfolie. Laat dit minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol vervolgens de deeg uit tussen twee bakpapiervellen met een deegroller. Snijd hier dan vierkantjes uit en plaats deze in cupcake vormpjes. Snijd de randjes netjes af zodat je mooie bakjes krijgt. Ik haalde 10 bakjes uit dit recept. Plaats de cupcake vorm weer voor 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. Bak na 30 minuten de koolhydraatarme bladerdeeg bakjes totdat ze mooi bruin kleuren.
Mark as complete
3.

Koolhydraatarm pasteitje serveren - stap 3

Warm de ragout weer op mocht deze zijn afgekoeld. Verdeel dit over de koolhydraatarme bladerdeeg bakjes. Serveer met extra zwarte peper en citroenschijfjes.
Je kunt de bladerdeeg bakjes het beste vers serveren. Wil je ze toch bewaren? Bewaar ze dan in een afsluitbaar zakje in de koelkast en piep ze weer even op in de oven of airfryer voordat je ze gaat serveren.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *