Speculoos mousse met 3 ingrediënten

2 uur

super easy

2 porties

Ben je op zoek naar een eenvoudig en snel dessert dat toch indruk maakt? Deze speculoos mousse met slechts drie ingrediënten is de perfecte keuze! Het is een heerlijk romig dessert, waarin de bekende smaak van speculoos koekjes naar voren komt. Met minimale inspanning tover je dit luchtige nagerecht op tafel, ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets bijzonders wilt serveren.

Speculoos mousse

De speculoos mousse is niet alleen makkelijk te maken, maar ook verrassend smaakvol. De mousse krijgt zijn volle smaak door de combinatie van speculoospasta met slagroom. Je hoeft het mengsel alleen maar op te kloppen tot een luchtige mousse en daarna een tijdje te laten opstijven in de koelkast. Dit eenvoudige recept is perfect voor feestjes of als afsluiting van een gezellig etentje. Je kunt de mousse bovendien eenvoudig van tevoren maken, zodat je tijdens het diner zelf niet in de keuken hoeft te staan.

Voor het maken van deze speculoos mousse heb je een paar basishulpmiddelen nodig. Hieronder vind je de essentiële bakbenodigdheden:

Bakbenodigdheden

  • Grote kom voor het mixen
  • Handmixer of garde
  • Spatel
  • Glazen of schaaltjes om de mousse in te serveren
  • Lepel voor het opscheppen

Dit recept maakt genoeg speculoos mousse voor vier porties. Wil je meer eenvoudige en lekkere recepten ontdekken? Neem dan zeker een kijkje op onze receptenpagina voor meer inspiratie.

Heb je deze mousse zelf gemaakt? Deel dan je foto’s met ons op Instagram en tag @Meladolcevita. Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
250 ml slagroom
60 gram speculoos pasta
4 lotus speculoos koekjes

Directions

1.

Speculoos mousse maken - stap 1

Begin eerst met het smelten van de speculoos pasta in de magnetron of in een pan. Laat dit vervolgens even goed afkoelen. Klop dan vervolgens de slagroom lobbig met behulp van een garde of elektrische mixer. Voeg dan de speculoos toe aan de slagroom en klop de speculoos mousse dan stijf. Zet de speculoos mousse vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Mark as complete
2.

Speculoos mousse serveren - stap 2

Verkruimel vervolgens in elk glaasje 1 lotus speculoos koekje. Schep dan de speculoos mousse in een spuitzak met spuitmondje en vul de glaasjes met de mousse. Top het af met een extra lotus koekje en geniet!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *