Speculoos fudge

Ben je op zoek naar een eenvoudig en snel dessert dat je makkelijk kunt maken met slechts een paar ingrediënten? Dan is speculoos fudge precies wat je nodig hebt. Deze heerlijke fudge is perfect als zoete snack of om uit te delen tijdens feestelijke gelegenheden. Met de rijke smaak van speculoos en de romige textuur van fudge, weet je zeker dat dit een succes wordt bij iedereen. Bovendien heb je voor dit recept maar een paar stappen nodig, waardoor je in een handomdraai een heerlijk dessert op tafel zet.

Speculoos fudge maken

Het mooie aan deze speculoos fudge is dat het niet alleen heel gemakkelijk te maken is, maar ook enorm veelzijdig. Je kunt de fudge serveren in kleine blokjes of als grotere stukken, afhankelijk van de gelegenheid. Wat dit recept echt bijzonder maakt, is de toevoeging van speculoospasta, die zorgt voor een heerlijke, kruidige smaak. De combinatie van speculoos en fudge smelt in je mond en geeft een perfecte balans tussen zoet en kruidig. Dit dessert is ideaal voor elke speculoosliefhebber, maar ook voor wie op zoek is naar iets nieuws om te proberen.

Het maken van de speculoos fudge kost je niet veel tijd. Je begint met het smelten van de belangrijkste ingrediënten en roert dit tot een glad mengsel. Vervolgens giet je het in een met bakpapier beklede vorm en laat je het opstijven in de koelkast. Het is echt zo simpel! Het fijne aan fudge is dat je het van tevoren kunt maken, wat handig is als je het wilt serveren op een feestje of als cadeautje wilt weggeven. De fudge blijft ook enkele dagen goed, dus je kunt er langer van genieten.

Bakbenodigdheden:

  • Kom voor het smelten van de ingrediënten
  • Spatel om te roeren
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Koelkast

Dit recept voor speculoos fudge levert ongeveer 16 blokjes op, afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt. Ben je op zoek naar meer heerlijke recepten die snel en eenvoudig zijn? Bekijk dan zeker onze receptenpagina voor nog meer inspiratie.

Heb je deze fudge gemaakt? Deel dan jouw creatie met ons op Instagram en tag @Meladolcevita. Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 blikje gecondenseerde melk
75 gram speculoos pasta
400 gram witte chocolade
lotus koekjes

Directions

1.

Speculoos fudge maken

Doe de gecondenseerde melk samen met de witte chocolade in een pan en zet dit op laag vuur. Blijf goed roeren tot dat de chocolade geheel gesmolten is. Voeg als laatste de speculoos pasta toe en roer dit er doorheen. Stort de fudge in een bakblik en strijk dit glad met een lepel of spatel. Decoreer de bovenkant met Lotus koekjes. Laat de fudge 3 uur opstijven in de koelkast.
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *