Koolhydraatarme zalm spinazie lasagne

Deze koolhydraatarme zalm spinazie lasagne is lekker en makkelijk om te maken. Gemaakt met koolhydraatarme lasagne bladen van Dreamfields en gevuld met een saus van ricotta, spinazie en gerookte zalm.

Dit recept stond al lang op het lijstje, koolhydraatarme zalm spinazie lasagne! Vaak tover ik een lasagne met bolognese saus op tafel, maar dit is een keer wat anders. Deze lasagne is gemaakt met de koolhydraatarme lasagne bladen van Dreamfields. Deze zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. De lasagne bladen smaken net zoals normale lasagne bladen, je zult het verschil niet merken! Per portie van 56 gram kom je uit op 5 gram koolhydraten in totaal. Daarnaast bevatten de lasagne bladen ook veel vezels én eiwitten. Ze zijn dus een fijne toevoeging in een koolhydraatarme leefstijl.

Spinazie-ricotta saus

Tussen deze lasagne bladen vind je een vulling van ricotta, spinazie en gerookte zalm. Eerst bak je de spinazie totdat dit helemaal geslonken is. Dit meng je vervolgens met de ricotta en room. Breng het nog op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dan is het tijd voor het stapelen van de lasagne. Maak de laagjes met de ricotta-spinazie saus, plakken gerookte zalm en de lasagne bladen. Maak de lasagne tot slot nog af met de geraspte kaas en gesneden kleine tomaatjes. Daarna is het alleen nog een kwestie van het bakken van de lasagne. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat alle randjes van de lasagnebladen bedekt zijn met de saus zodat dit niet uitdroogt. Daarna kun je genieten van deze koolhydraatarme zalm spinazie lasagne!

Dit recept maakt 2 porties. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
100 gram Dreamfields koolhydraatarme lasagne bladen
1 teentje knoflook
200 gram spinazie
150 gram ricotta
50 ml slagroom
zout, peper en nootmuskaat
150 gram gerookte zalm
50 gram geraspte kaas
50 gram kleine tomaatjes
10 ml olie
snufje chilivlokken

Nutritional Information

544 calorieën
12.3 gram koolhydraten
26.4 gram vetten
33.6 gram eiwitten

Directions

1.

Spinazie saus maken - stap 1

Verwarm eerst de oven voor op 190 graden. Begin eerst met het maken van de spinazie saus. Verwarm de olie in een grote pan. Snijd de knoflook fijn en voeg dit samen met een snufje chilivlokken aan de olie toe. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe en bak dit totdat de spinazie blaadjes zijn geslonken. Laat dit vervolgens afkoelen.
Meng dan de ricotta, room en spinazie samen. Breng dit vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet dit vervolgens even apart.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarme spinazie zalm lasagne - stap 2

Dan ga je aan de slag met het maken van de koolhydraatarme spinazie zalm lasagne. Vet een ovenschaal in en verdeel wat van de spinazie-ricotta saus over de bodem. Plaats hier dan de gerookte zalm en lasagnebladen boven op. Herhaal deze laagjes en maak het af met de geraspte kaas. Maak de lasagne af met de gesneden tomaatjes.
Plaats tot slot de lasagne in de oven voor 30 tot 40 minuten. Laat het licht afkoelen alvorens je de lasagne aansnijdt.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *