Koolhydraatarme courgette ei-muffins

1 uur

easy

8 ei-muffins

Deze koolhydraatarme courgette ei-muffins zijn ideaal om te meal-preppen! Leuk, lekker en ze zien daarnaast ook prachtig uit! Ga jij ze deze courgette roosjes vandaag ook maken?

Ben jij team meal-prep of niet? Ik vind het maar handig! Dit recept is ideaal om alvast voor te bereiden. Je haalt uit dit recept 8 courgette ei-muffins. Je kunt er 2 of 3 vullende lunches of 8 tussendoortjes van maken.

Josephs Lavash Bread

Maar hoe maak je deze leuke courgette roosjes dan hoor ik je al denken? Zodra je de techniek doorhebt staan deze courgette roosjes zo in oven. Je snijdt hiervoor eerst 2 Josephs Lavash Bread wraps over de lengte in 4 repen. Dit zijn grote koolhydraatarme wraps. Deze besmeer je vervolgens met de geitenkaas spread (of roomkaas) en hier verdeel je tot slot nog wat Green Gypsy Garlic Heaven kruiden overheen. Vervolgens snijd je de courgette met een mandoline snijder tot dunne schijfjes. Deze courgette schijfjes leg je dan voor de helft op de ingesmeerde repen. De helft van de courgette schijfje steken dan uit. Vervolgens vouw je de onderkant van de wrap reep dubbel en besmeer hier hier boven op weer wat geitenkaas spread. Rol dit vervolgens op zodat er een mooie courgette roos ontstaat. Plaats deze roosjes in een cupcake vorm.

Kluts dan vervolgens nog de eieren met wat zout en peper en schenk dit aan de zijkant bij de cupcake vormpjes. Verdeel dan nog de gebakken bacon over de roosjes heen en plaats de bakvorm voor 20 minuten in de oven of totdat het ei gaar is. Dan is het tijd om te gaan genieten!

Dit recept maakt 8 koolhydraatarme courgette ei-muffins. De macro’s zijn per courgette ei-muffin.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme courgette ei-muffins ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 courgette
2 Josephs lavash broden
100 gram geiten spread (of roomkaas)
2 eetlepels Green Gypsy Garlic Heaven
3 eieren
25 gram gebakken bacon
zout en peper naar smaak

Nutritional Information

105 calorieën
3 gram koolhydraten
6.4 gram vetten
7.8 gram eiwitten

Directions

1.

Courgette roosjes maken - stap 1

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Snijd dan de courgette met een mandoline snijder tot dunne plakjes. Snijd vervolgens het Josephs Lavash Bread in 4 repen langs de lange zijde. Besmeer deze repen met de geitenkaas spread en verdeel hier wat Garlic Heaven kruiden overheen. Leg de courgette schijfjes op de helft van de ingesmeerde reep zodat de helft er bovenuit steek. Vouw dan het onderste gedeelte dubbel en plak dit vast op de bovenkant van de courgette schijfjes. Smeer dit weer in en rol het lavash bread dan op zodat er een roos ontstaat.
Leg de courgette schijfjes op de helft van de ingesmeerde reep zodat de helft er bovenuit steek. Vouw dan het onderste gedeelte dubbel en plak dit vast op de bovenkant van de courgette schijfjes. Smeer dit weer in en rol het lavash bread dan op zodat er een roos ontstaat. Plaats de courgette roosjes in een cupcake vorm.
Mark as complete
2.

Ei vulling maken - stap 2

Kluts dan vervolgens 3 eieren met wat zout en peper. Schenk dit bij de courgette roosjes. Snijd de voorgebakken bacon dan klein en verdeel dit over de courgette roosjes heen. Plaats de bakvorm voor 20 minuten in de oven of totdat het ei gaar is.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *