Suikervrij aardbeien chocolade taartje

2 uur

easy

6 porties

Dit taartje is gebaseerd op mijn favoriete bonbon! Dit suikervrij aardbeien chocolade taartje met zwarte peper is een echte smaak sensatie. Gezoet met de nieuwe Steviala suikervrije aardbeien saus!

Het is bijna Valentijnsdag! Tijd voor een lekker recept met aardbeien en chocolade, een match made in heaven! Ik maakte dit bijzondere suikervrij aardbeien chocolade taartje met zwarte peper. Als je deze smaak combinatie nog nooit hebt geprobeerd, dan wordt dat zeker eens tijd!

Blind bakken

Dit taartje heeft 3 lagen. Eerst begin je met het maken van de koolhydraatarme taart bodem. Deze is gemaakt op basis van Steviala amandelmeel, roomboter, Steviala Kristal Sweet, kaneel en een snufje zout. Ik gebruikte een taartvorm van 15 cm doorsnede met losse bodem. Hier verdeel je de deeg in. Vervolgens koos ik ervoor om de bodem blind te bakken. Dit betekent dat je bakpapier en bakbonen op de bodem legt zodat deze niet naar boven komt tijdens het bakken. Hierdoor krijg je een mooi strakke taart bodem.

Hier boven op vind je vervolgens een romige aardbeien laag, gemaakt van diepvries aardbeien, de soon-to-come Steviala suikervrije aardbeien saus, gelatine en een scheutje slagroom. Aan deze laag voeg je ook de verse zwarte peper aan toe. Als je dit niet echt aanstaat kun je de zwarte peper natuurlijk ook weglaten, maar je weet niet wat je mist! Tot slot maakte ik een suikervrije chocolade ganache laag met de Steviala Dark Chocolate Melties.

De genoemde macro’s zijn per portie. Ik haalde 6 puntjes uit dit suikervrij aardbeien chocolade taartje. Het is door de chocolade erg vullend en machtig, maar zeker 100% waard om te maken!

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrij aardbeien chocolade taartje ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
75 gram Steviala amandelmeel
40 gram roomboter
30 gram Steviala Kristal Sweet
snufje kaneel
snufje zout
150 gram diepvries aardbeien
25 ml slagroom
1 eetlepel Steviala suikervrije aardbeien saus
zwarte peper naar smaak
1,5 gelatineblaadje
Suikervrije chocolade ganache
100 gram Steviala Dark Chocolate Melties
100 ml slagroom
5 gram roomboter
snufje grof zeezout

Nutritional Information

272 calorieën
3.5 gram koolhydraten
25.4 gram vetten
4.3 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme taartbodem maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Meng dan vervolgens het amandelmeel, de roomboter, Steviala Kristal Sweet, kaneel en zout met elkaar tot een egale deegbal. Vet een taartvorm van 15 cm met losse bodem in en verdeel hier de taart deeg in. Knip dan een stuk bakpapier zo groot als de bakvorm uit en maak dit nat. Knijp het vervolgens uit en leg dit in de taartbodem. Hier boven op leg je dan vervolgens bakbonen of iets anders zwaars waardoor de bodem niet omhoog komt tijdens het bakken. Dit wordt blind bakken genoemd.
Plaats de taartvorm dan vervolgens in de oven voor 20 minuten. Laat dit daarna helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Suikervrije aardbeien laag maken - stap 2

Dan ga je aan de slag met de aardbeien laag. Gebruik hiervoor diepvries aardbeien. Laat deze smelten in een pannetje en voeg hier de nieuwe Steviala suikervrije aardbeien saus, slagroom en zwarte peper aan toe (of Steviala Frost naar smaak). Wel ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Blend de aardbeien saus met een staafmixer en voeg dan de gelatineblaadjes toe. Laat deze smelten en schenk de aardbeien laag dan over de taartbodem heen. Plaats de taartvorm voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
3.

Suikervrije chocolade ganache maken - stap 2

Daarna kun je aan de slag gaan met de chocolade ganache. Verwarm hiervoor de slagroom in een pannetje. Zodra dit bijna kookt schenk je dit over de Dark Chocolate Melties en blokje roomboter heen en blijf je roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Laat dit licht afkoelen en schenk het dan over de aardbeien laag heen. Verdeel nog een snufje grof zeezout heen en plaats de taartvorm voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *