Witte chocolade aardbeien spookjes

1 uur

super easy

20 stuks

Boe! Hoe schattig zijn deze witte chocolade aardbeien spookjes? De perfecte snack voor tijdens Halloween! Uiteraard zijn deze spookjes koolhydraatarm, suikervrij én zonder kunstmatige zoetstoffen.

De lekkerste en meest verantwoorde chocolade krijg je bij Steviala! Daar kan geen andere “suikervrije” chocolade tegenop. Ik mag mij gelukkig prijzen om als een van de eerste de nieuwe Steviala White Chocolate Melties te mogen uit proberen. Naast de pure en melk variant komen er volgend jaar ook witte chocolade melties. Ideaal om mee te bakken, maar stiekem zijn ze zo los ook super lekker. Voor nu kun je dit recept dus ook maken met andere suikervrije witte chocolade, maar zodra deze melties verkrijgbaar zijn dan snap je de hype! Lees bij aanschaf van witte chocolade even goed de ingrediënten lijst. Vaak zit deze “suikervrije” chocolade maltitol, sucralose of maltodextrine (of alle drie tegelijk). Deze kunstmatige zoetstoffen kunnen veel gezondheidsklachten geven. Lees hier meer over in deze blog.

Witte chocolade aardbeien spookjes maken

Ik ging alvast met de witte chocolade melties aan de slag en maakte deze schattige witte chocolade aardbeien spookjes. Hoe schattig zien deze spookjes uit! Het bereiden van deze kleine traktatie is ook nog eens super makkelijk. Je smelt de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Als de chocolade eenmaal gesmolten is giet je dit in een klein glaasje. Vervolgens dip je de aardbeien in de gesmolten witte chocolade en laat je ze vervolgens uitharden in de koelkast. Wil je ook zo’n schattige spookjes maken? Smelt dan 1 Steviala Dark Chocolate Meltie en maak met een satèprikker het gezicht van het spookje. Kan niet misgaan!

Op zoek naar nog meer lekkere zoete recepten? Selecteer dan ‘zoet’ bij de categorieën op de receptenpagina.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 gram aardbeien
100 gram suikervrije witte chocolade let op dat deze geen maltitol bevat!
1 Steviala Dark Chocolate Meltie

Directions

1.

Koolhydraatarme witte chocolade aardbeien maken

Het bereiden van deze koolhydraatarme witte chocolade aardbeien is echt super makkelijk. Smelt hiervoor eerst de suikervrije witte chocolade volgens de au-bain-marie methode. Hiervoor verwarm je eerst een laagje water in een klein sauspannetje. Vervolgens plaats je hier boven op een hitte bestendige schaal. Zorg ervoor dat de schaal niet het water aanraakt. Voeg de witte chocolade toe aan de schaal en laat dit langzaam smelten. Blijf goed roeren zodat de chocolade niet aanbrandt. Giet de witte chocolade vervolgens in een klein glaasje. Dip vervolgens de aardbeien één voor één in de witte chocolade en plaats ze dan op een bord met bakpapier.
Wil je ook zo'n schattige spookjes maken? Smelt dan nog 1 Steviala Dark Chocolate Meltie. Plaats met de achterkant van een satéprikker vervolgens 3 puntjes op de aardbei. Laat de aardbeien vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast uitharden!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *