Koolhydraatarme gebakken brie

30 minuten

super easy

2 porties

Decadent genieten met deze koolhydraatarme gebakken brie! Zo simpel, maar oh zo lekker! Gemaakt met een koolhydraatarm pita broodje van Josephs’ en op smaak gebracht met de Orgasmic Herbs van Green Gypsy Spices.

Mijn TikTok en Instagram timeline zijn gevuld met de mooiste filmpjes van gebakken brie. Je weet wel, waar zo de kaas je tegemoet komt lopen. Om van te watertanden! In dit soort recepten wordt vaak bladerdeeg of een ander koolhydraatrijke deeg gebruikt. Ook super lekker natuurlijk, maar ik wilde graag een variant ontwikkelen die lager in koolhydraten zou zijn.

Koolhydraatarme pita broodjes

Dus dan begin je te brainstormen…. zelf een koolhydraatarme deeg maken lag voor de hand, maar dan tikken de calorieën behoorlijk aan. Toen zag ik dat ik nog die heerlijke koolhydraatarme pita broodjes had liggen van Joseph’s Bakery! Deze pita broodjes bevatten maar 6 gram koolhydraten per pita broodje en zijn erg smaakvol. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. Daarnaast hebben ze ook precies de juiste grootte om er een camembert brie in te verstoppen. Zo gezegd, zo gedaan! En oh my god… dit was goddelijk!

Voor nóg meer goddelijkheid sneed ik de camembert horizontaal en verticaal in en verdeelde ik hierover heen olijfolie, fijn gemaakte knoflook, zout, peper, chilivlokken, rozemarijn en Orgasmic Herbs van Green Gypsy. Zeker die laatste kruiden maken deze smaak sensatie helemaal af! Bak de brie in het pita broodje voor zo’n 25 minuten in de oven en je kunt gaan genieten!

De genoemde macro’s zijn per portie. Dit recept maakt 2 porties als je het zou eten voor een lekkere lunch bijvoorbeeld.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme gebakken brie ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
250 gram camembert
10 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
snufje chilivlokken
zout en peper naar smaak
snufje Green Gypsy Orgasmic Herbs
1 koolhydraatarm pita broodje van Josephs' Bakery

Nutritional Information

406 calorieën
3.6 gram koolhydraten
31.7 gram vetten
26.9 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme gebakken brie maken - stap 1

Verwarm eerst de hete lucht oven voor op 190 graden. Snijd dan vervolgens met een mes vakjes in de brie, dus horizontaal en verticaal. Verdeel hierover heen de olijfolie, fijn gemaakte knoflook teentjes, chilivlokken, zout en peper, rozemarijn en Green Gypsy Orgasmic Herbs kruiden.
Knip dan vervolgens het pita brood voor de helft open met een schaar. Plaats dan voorzichtig de camembert in het pitabroodje. Leg dit in een ovenschaal en bak de camembert voor 25 minuten.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *