Koolhydraatarme gerookte zalm kaasschuitjes

1 uur

easy

6 kaasschuitjes

Back to basics! Een nieuw jaar betekent voor veel mensen weer nieuwe motivatie om er weer 100% voor te gaan. Maak het je vooral makkelijk is mijn tip! Deze koolhydraatarme gerookte zalm kaasschuitjes zijn lekker, makkelijk en hebben maar 0.9 gram koolhydraten per stuk!

Als voorgerechtje, lunch of decadent ontbijt, deze gerookte zalm kaasschuitjes zijn lekker bij elke gelegenheid! Ze zijn daarbij ook nog eens makkelijk om te maken. Je hebt er het volgende voor nodig: kaas, gerookte zalm, rucola, zure room en kruiden naar wens. Ik gebruikte de knoflooksletten kruiden van Green Gypsy om een lekkere smaak te geven aan de crackers. Dit is een mix van knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad. Deze kruiden bevatten géén additieven of andere toevoegingen die helemaal niet nodig zijn. Je vindt deze kruiden in de webshop van Afvallen met Bregje.

Zelf kaasschuitjes maken

Het maken van de schuitjes lijkt misschien moeilijk, maar niets is minder waar! Je hoeft alleen maar 3 kaasplakken door midden te snijden. Leg deze op een bakplaat en bak ze voor 15 minuten in de oven. Gebruik dan vervolgens een knijptang om de gesmolten kaas in een cupcake vorm te plaatsen. Zet deze cupcake vorm weer voor 5 tot 10 minuten in de oven en laat ze daarna helemaal afkoelen. Daarna kun je naar eigen smaak vullen, zoals bijvoorbeeld met rucola en gerookte zalm. Maak het helemaal af met een toefje zure room en dille. Dat wordt smullen!

Ik haalde 6 kaasschuitjes uit dit recept. De genoemde macro’s zijn per gevuld kaasschuitje met gerookte zalm.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme gerookte zalm kaasschuitjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 plakken kaas
zwarte peper
chili vlokken
Green Gypsy knoflooksletten kruiden
150 gram gerookte zalm
rucola sla
60 gram zure room
dille

Nutritional Information

114 calorieën
0.9 gram koolhydraten
8.1 gram vetten
9.2 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme kaasschuitjes maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Leg dan een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd vervolgens de plakken kaas door midden en leg deze op de bakplaat. Bestrooi dan wat zwarte peper, chili vlokken en Green Gypsy knoflooksletten over de kaasplakken. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
Pak vervolgens een cupcake vorm erbij. Gebruik een tang om de gesmolten kaasplakken in de cupcake vormpjes te verdelen. Plaats de cupcake vorm weer terug in de oven voor 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Laat dan de kaasschuitjes afkoelen.
Mark as complete
2.

Gerookte zalm kaasschuitjes vullen - stap 2

Zodra de kaasschuitjes helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen met de rucola, gerookte zalm, dille en zwarte peper. Bon appetito!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *