Koolhydraatarme goulashsoep

3 uur

super easy

6 porties

De dagen worden weer kouder en donkerder. Dat vraagt om een heerlijk warme kop soep! Een van mijn lievelingssoepen is goulashsoep. Deze koolhydraatarme goulashsoep is uiteraard gemaakt zonder zakjes of pakjes!

Ik houd van soep! Het is een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen en het vult daarbij ook nog eens. Ik maakte deze week deze koolhydraatarme goulashsoep. Lekker hartig en een beetje spicy, just how I like it! Ik maakte de soep zonder zakjes of pakjes, dat is namelijk helemaal niet nodig! Door eerst de olie op smaak te brengen met chilivlokken en knoflook en daar de uien in te bakken totdat ze bruin kleuren, heb je al een goede basis voor de smaak van de soep.

De soep is verder gevuld met stoofvlees, paprika, ui, knoflook en tomatenblokjes. Daarnaast heb ik het verder op smaak gebracht met paprikapoeder, Knoflooksletten kruiden van Green Gypsy (heerlijk die naam!) en natuurlijk zout en peper. Traditioneel wordt goulashsoep gevuld met aardappelblokjes. Die heb ik uiteraard niet toegevoegd in dit recept, maar je mist het zeker niet! Na 3 uur lang sudderen is het resultaat een zeer smaakvolle soep die goed vult. Je kunt de soep ook in de oven maken. Gebruik daarvoor een ovenbestendige pan en zet die voor 5 uur in de oven op 150 graden.

Ik haalde 6 porties uit de soep. Per goed gevulde kop soep kom je uit op 9 gram koolhydraten en maar 143 calorieën. Ideaal dus als je naar een negatieve energiebalans streeft. Op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij deze soep? Probeer dan eens mijn koolhydraatarm knoflookbrood voor een lekker vullende lunch!

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 gram stoofvlees
2 uien
4 paprika's
3 teentjes knoflook
30ml olie
snufje chilivlokken
400 gram tomatenblokjes
3blikken water
2 runderbouillon blokjes
30 gram tomatenpuree
2 eetlepels Green Gypsy knoflooksletten
3eetlepels paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Nutritional Information

142 calorieën
9 gram koolhydraten
5.3 gram vetten
13.1 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme goulashsoep maken - stap 1

Begin eerst met het snijden van de stoofvlees in blokjes, de uien in halve ringen en de paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verwarm dan de olie in een soeppan en voeg hier de knoflook en chilivlokken aan toe. Voeg dan de uien toe en bak deze bruin. Voeg dan de blokjes stoofvlees en paprika toe. Bak het stoofvlees rondom bruin en zet dan het vuur laag.
Voeg dan de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Vul het blik van de tomatenblokjes 3x en voeg dit water toe aan de soeppan. Voeg dan tot slot nog het bouillonblokje, paprikapoeder, zout, peper en knoflooksletten kruiden toe. Laat dit voor minimaal 3 uur op laag vuur sudderen.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *