Koolhydraatarm knoflookbrood

1,5 uur

easy

4 porties

Koolhydraatarm knoflookbrood, het perfecte bijgerecht voor bij een lekker warme soep of als lunch. Met maar 6.2 gram koolhydraten per portie.

Mijn TikTok pagina is gevuld met alleen maar filmpjes van mensen die knoflookbrood maken. Dat zal een teken moeten zijn. Natuurlijke maakte ik een koolhydraatarme variant. Ik gebruikte hiervoor het stokbrood van Healthy Bakers. Dit brood is verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. Dit koolhydraatarme stokbrood heeft maar 5.6 gram koolhydraten per 100 gram. Vergelijk dat maar eens met een normaal wit stokbrood, dan kom je vaak uit op 90 gram koolhydraten per 100 gram. Dit stokbrood is daarnaast ook nog eens hoog in vezels (11 gram) en eiwitten (20 gram). Dit product wordt vers geleverd. Je hoeft het alleen nog even kort af te bakken. Natuurlijk kun je er gewone knoflookboter overheen smeren. Maar het is natuurlijk nóg lekkerder om dit zelf te maken.

Zelf knoflookboter maken

Ik maakte de knoflookboter van 2 knoflookbollen. Nu denk je misschien, jezus Melanie, 2 hele knoflookbollen? Oh yes! Omdat je de knoflookbollen vervolgens gaat roosteren verandert de smaak. De knoflook smaakt namelijk iets wat zoeter. Na 60 minuten in de oven is de knoflook helemaal zacht geworden en kun je de knoflookpuree er zo uit duwen. Dit meng je vervolgens met de gezouten roomboter, geraspte kaas, verse peterselie en Garlic Heaven kruiden van Green Gypsy. Dit zijn kruiden zonder toegevoegde ingrediënten, zoals zetmeel of suiker.

De genoemde macro’s zijn per 1/4 deel. Dit maakt 1 portie. Per portie kom je uit op maar 6.2 gram koolhydraten. Het koolhydraatarm knoflookbrood is lekker om te serveren bij een warme kop soep of als lunch.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit koolhydraatarm knoflookbrood gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 koolhydraatarm stokbrood
2 knoflookbollen
75 gram gezouten roomboter
75 gram geraspte kaas
1 eetlepel Green Gypsy Garlic Heaven kruiden
verse peterselie

Nutritional Information

239 calorieën
6.2 gram koolhydraten
11.3 gram vetten
22.1 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme knoflookboter maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de hete lucht oven op 190 graden. Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Snijd de top van de knoflookbollen af en verpak ze dan met aluminiumfolie. Plaats de knoflook bollen voor 60 minuten in de oven. Laat de knoflookbollen hierna afkoelen.
Als het goed is, is de knoflook zacht geworden en kun je dit zo uit de knoflook bol duwen. Knijp alle knoflook eruit en voeg dit toe aan een kommetje. Voeg dan de zachte roomboter, kruiden en geraspte kaas toe. Meng dit goed. Laat de oven aan staan.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarm knoflookbrood maken - stap 2

Snijd het stokbrood doormidden over de lengte en verdeel de knoflook roomboter op het brood. Plaats het stokbrood in de oven totdat het mooi bruin kleurt. Dit kan zo'n 10 tot 15 minuten duren.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *