Koolhydraatarme kaneel donuts met botercrème

60 minuten

easy

6

Oh yes, dit wil je! Deze koolhydraatarme kaneel donuts met botercrème zijn echt to die for! Ze zien er misschien niet uit zo als donuts. Dat komt omdat ik al vrolijk tijdens het bakken de donutvormpjes helemaal vulde met het beslag. En ja hoor, tijdens het bakken zag ik het al gebeuren. De donuts komen tijdens het bakken goed omhoog. Toen zag ik pas dat er geen gat in zou zitten zoals bij een echte donut. Dus toen heb ik maar een overheerlijke roomkaas botercrème gemaakt om de donuts te kunnen opvullen. Misschien vind ik dit ook nog wel lekkerder!

Tijdens het bewerken van de foto zag ik opeens dat ze ook wel heel erg op kroketten lijken! En nu kan het niet meer niet zien, jij vast ook niet meer. Dus we dopen dit recept om naar koolhydraatarme kaneel kroketjes!

De donuts zijn gemaakt op basis van amandelmeel. Ik gebruikte hiervoor het amandelmeel van Steviala. Dit amandelmeel heeft maar 5.7 gram koolhydraten per 100 gram en is naar mijn weten ook het meest koolhydraatarme amandelmeel op de markt! Ideaal dus om deze heerlijke koolhydraatarme kaneel donuts te maken.

Daarnaast gebruikte ik ook de zoetstoffen van Steviala. Deze zijn echt ideaal om mee te bakken. De producten van Steviala bestaan uit steviolglycosiden en erythritol. Dit zijn twee natuurlijke suikervervangers die geen effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor ervaar je geen nare suikerdip bij consumptie, zoals dat wel het geval is bij gewone suiker. De producten van Steviala hebben daarnaast ook geen nasmaak én je kunt er mee bakken tot 200 graden. Ik ben dus fan! In dit recept gebruikte ik de Steviala Kristal Sweet Cinnamon en de Steviala Ery-Bronze. Dit zijn zeer smaakvolle suikervervangers zonder calorieën en koolhydraten.

Ben jij ook zo’n fan van recepten met kaneel? Klik dan hier en selecteer de ‘kaneel’ tag. Zo krijg je alle recepten te zien waar kaneel in gebruikt is. Ideaal!

5 from 2 Reviews

Ingredients

Adjust Servings
100 gram Steviala amandelmeel
50 gram Steviala kristal sweet cinnamon
9 gram bakpoeder
10 gram kaneel
snuf zout
50 gram gesmolten roomboter
75 ml volle lactosevrije melk van Arla heeft de minste koolhydraten
2 grote eieren
3 gram vanille extract
30 gram Steviala ery-bronze
2 eetlepels kaneel
15 gram roomboter
Roomkaas botercrème
100 gram roomboter
100 gram roomkaas
40 gram Steviala frost
5 gram vanille extract
1 eetlepel kaneel

Nutritional Information

375 calorieën
2.1 gram koolhydraten
37.6 gram vet
7 gram eiwitten

Directions

1.

Stap 1

Begin eerst met de botercrème. Zorg dat alles op dezelfde temperatuur is. Klop de roomboter romig in een keukenmachine of met een handmixer in een kom. Voeg dan de roomkaas, frost, vanille extract en kaneel toe. Mocht de botercrème schiften, plaats dan de kom in een warm waterbad en mix met een handmixer totdat de botercrème weer egaal en romig is.
Mark as complete
2.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten samen voor de donuts en vul donut vormpjes (dus niet helemaal 😉). Bak de donuts voor 20 minuten of totdat ze gaar zijn.
Mark as complete
3.

Stap 3

Meng voor de coating de ery-bronze en kaneel. Smelt de roomboter. Bestrijk de donuts met de roomboter en dip ze dan in de ery-bronze.
Mark as complete
4.

Stap 4

Serveer de donuts met de kaneel botercrème.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang over het aankoopbedrag als je via deze link besteld.

2 Comments

  • Iris Harbers

    Heerlijke donuts!! Ik heb ze niet gecoat maar heerlijk met mascarpone besmeerd.. (De nog snellere versie haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *