Koolhydraatarme chocolade oopsies

45 minuten

medium

4

Oops, I did it again! Deze koolhydraatarme chocolade oopsies zijn echt hemels met een heerlijk zoete chocolade vulling van binnen. Dit wil je maken!

Voor wie ze nog niet kent! Oopsies, ook wel cloud bread genoemd, is een klassieker binnen de keto community. Het zijn broodjes die gemaakt worden van opgeklopt ei. Je splitst eerst de eieren en klopt het eiwit op tot stijve pieken. Vervolgens meng je de eidooiers met roomkaas in een kommetje. Daarna is het de truc om langzaam en gestadig de eidooiers door de opgeklopte eiwitten heen te scheppen met een spatel. Het is van belang dat je niet te veel volume hierbij verliest. Voor hartige recepten ben je na deze stappen klaar en kun je de oopsies afbakken in de oven. Nu leek het mij leuk om ook een zoete variant te maken.

Zo ontstonden deze koolhydraatarme chocolade oopsies. Bij het eidooier mengsel voeg je wat Steviala Frost toe en de cacaopoeder. Dit is een suikervervanger voor gewone poedersuiker en bevat géén koolhydraten of suikers. Dit voeg je vervolgens toe aan de eiwitten en voorzichtig spatel je dit er doorheen. Dan maak je op een bakplaat met bakpapier kleine hoopjes. Zet de bakplaat in de oven en bak de chocolade oopsies voor 20 minuten.

Ondertussen kun je al aan de slag met de vulling. Hiervoor klop je de slagroom en mascarpone op en voeg je de Steviala Frost en cacaopoeder toe. Laat dit even goed opstijven in de koelkast. Als alles goed is afgekoeld en stijf is kun je de koolhydraatarme chocolade oopsies afmaken. Verdeel de vulling in een spuitzak en verdeel dit over de helft van de oopsies. Plaats tot slot de andere oopsies hierboven op voor een heerlijke chocolade traktatie!

De macro’s voor dit recept zijn voor 2 losse oopsies met vulling.

Liever hartig?

Ben je toch meer fan van hartige recepten? Probeer dan eens deze koolhydraatarme oopsie pizza! Het recept komt in grote lijnen overeen met elkaar, maar vervolgens beleg je de oopsies met jouw favoriete pizza toppings!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 eieren
75 gram roomkaas
10 gram psyllium vezels
1 theelepel bakpoeder
20 gram cacaopoeder
snufje zout
15gram Steviala Frost
Suikervrije chocolade vulling
15 gram Steviala Frost
150 ml slagroom
50 gram mascarpone
20 gram cacaopoeder
5 gram vanille-extract

Nutritional Information

311 calorieën
3.5 gram koolhydraten
27.7 gram vet
9 gram eiwit

Directions

1.

Keto chocolade oopsies maken

Verwarm eerst de oven voor op 190 graden. Splits vervolgens de eieren. Dan meng je de eidooiers met de roomkaas, cacaopoeder, 15 gram Steviala Frost en een snufje zout. Klop vervolgens de eiwitten stijf en voeg de psyllium vezels en bakpoeder toe. Schep vervolgens het eidooier mengsel door de eiwitten zonder al te veel volume te verliezen. Verdeel vervolgens 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak dan de chocolade oopsies voor 20 minuten.
Mark as complete
2.

Suikervrije chocolade vulling maken

Ga vervolgens aan de slag met de suikervrije chocolade vulling. Klop de slagroom stijf met 15 gram Steviala Frost. Voeg vervolgens de mascarpone, cacaopoeder en vanille extract toe. Laat dit vervolgens even opstijven in de koelkast.
Mark as complete
3.

Keto chocolade oopsies samenstellen

Als de oopsies helemaal zijn afgekoeld kun je ze verder afmaken. Verdeel de vulling met een spuitzak op de onderkant van een chocolade oopsie. Plaats vervolgens een andere oopsie hierboven op.
Mark as complete

Notes

De macro's van dit recept zijn voor 2 oopsies met vulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *