Koolhydraatarme pumpkin spice latte chiapudding

10 minuten

super easy

1 portie

Koolhydraatarme pumpkin spice latte chiapudding, de perfecte start van een koude herfst dag. Makkelijk te maken, vezelrijk en lekker zoet.

De dagen worden weer korter en donkerder, de bladeren aan de bomen verkleuren weer en de pumpkin spice latte van de Starbucks is weer terug van weg geweest En ja, die laatste is de ultieme hint dat het weer herfst is. Omdat je tegenwoordig een lening moet aanvragen voor een pumpkin spice latte kwam ik op het idee om er zelf mee aan de slag te gaan. Zo ontstond deze koolhydraatarme pumpkin spice latte chiapudding!

De chiapudding bestaat uit twee verschillende lagen, 1 laag koffie smaak en 1 laag pumpkin spice smaak. De basis voor deze chiapudding is heel makkelijk en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Het bestaat uit chiazaad, ongezoete amandelmelk, slagroom en vanille-extract. Vervolgens verdeel je dit in twee kommetjes. In het eerste kommetje voeg je dan een espresso shot toe. Heb je geen espresso machine? Geen probleem! Voeg dan wat espresso poeder toe. In het tweede kommetje voeg je pumpkin spice kruiden van Green Gypsy toe. Dit zijn echt heerlijke kruiden zonder meuk én zonder suiker. Ideaal dus voor een heerlijk suikervrij gerecht zoals deze.

Steviala Frost

Om de chiapudding een lekkere zoete smaak te geven gebruikte ik de Steviala Frost. Dit is een suikervervanger voor poedersuiker. Het heeft dezelfde fijne structuur en lost goed op. Ik gebruik daarom bijna altijd de Steviala Frost in koude baksels. Deze suikervervanger is gemaakt op basis van stevia en erythritol. Dit zijn twee natuurlijke zoetstoffen die geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.

Op zoek naar nog meer lekkere pumpkin spice recepten? Selecteer dan ‘pumpkin spice’ bij de tags op de receptenpagina.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
50 gram chiazaad
200 ml ongezoete amandelmelk
50 ml slagroom
50 gram Steviala Frost
1 theelepel vanille-extract
1 espresso shot
1 eetlepel Green Gypsy pumpkin spice kruiden
Topping
30 gram slagroom
20 gram Steviala Sweet & Toffee

Nutritional Information

416 calorieën
4.4 gram koolhydraten
35.2 gram vetten
12.6 gram eiwitten

Directions

1.

Basis chiapudding maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de basis voor de chiapudding. Meng in een kom de chiazaadjes met de amandelmelk, slagroom, Steviala Frost en het vanille-extract.
Mark as complete
2.

Koffie en pumpkin spice chiapudding maken - stap 2

Vervolgens verdeel je de basis voor de chiapudding in twee aparte kommetjes. Voeg bij het eerste kommetje het espresso shot toe. Geen espresso machine? Je kunt ook espresso poeder toevoegen voor een koffie smaak. In het tweede kommetje voeg je de Green Gypsy pumpkin spice kruiden toe. Zet beide kommetjes vervolgens voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Mark as complete
3.

Koolhydraatarme pumpkin spice latte chiapudding serveren - stap 3

Serveer de pumpkin spice latte chiapudding door verschillende laagjes te maken met de pumpkin spice smaak chiapudding en de koffie smaak chiapudding. Je kunt eventueel nog wat pecannoten toevoegen. Maak het af met verse slagroom en de Steviala Sweet & Toffee siroop.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *