Koolhydraatarme red velvet cakerol

3 uur

easy

10 plakken

Sluit je kerst diner af met deze koolhydraatarme red velvet cakerol als dessert! Een heerlijk smeuïge red velvet cakerol met suikervrije monchou vulling met aardbeien en de Steviala Oh’ Choc! chocolade topping. Gemaakt met de cakemix van De Koolhydraatarme Keuken.

Als je me ergens voor wakker kunt maken, dan is het wel red velvet cake! Traditioneel is een red velvet cake eigenlijk gewoon stiekem een chocolade cake. De rode kleur ontstond door de reactie van de (onbewerkte) cacaopoeder, karnemelk en azijn. Tegenwoordig zie je dat de red velvet cake vooral zijn kleur te danken heeft aan rode kleurstof. Je kunt de cake op een natuurlijke manier kleuren door bijvoorbeeld bietensap te gebruiken, of je gebruikt een (kunstmatige) rode kleurstof op waterbasis. Ik gebruikte hiervoor de rode kleurstof van Brand New Cake. Deze is verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje.

De cakerol zelf is gemaakt met de koolhydraatarme cakemix van De Koolhydraatarme Keuken. Je kunt deze kant-en-klare cakemix dus ook gebruiken om een cakerol te maken. Super makkelijk! Tussen de cake laag vind je een suikervrije monchou vulling die gezoet is met Steviala Frost en Steviala witte chocolade druppels. Om het helemaal af te maken voegde ik nog kleingesneden aardbeien en de Steviala Oh’ Choc! chocolade topping toe. Een heerlijke smaak sensatie!

Hoe rol je een cakerol op?

Ik krijg vaak de vraag hoe je nou een cakerol moet oprollen. Dé truc om dit te voorkomen is om de cakerol eerst van het bakpapier te halen zodra het uit de oven komt. Daarna vul je dus de vulling op de onderkant van de cakerol. Doe dit binnen 5 minuten dat de cakerol uit de oven komt. Dan is de cakerol namelijk nog goed buigzaam en zou het niet moeten breken.

Ik haalde 10 plakken uit deze cakerol. De genoemde macro’s zijn per plak koolhydraatarme red velvet cakerol.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
50 gram koolhydraatarme cakemix van De Koolhydraatarme Keuken
4 eieren
30 gram Steviala 2 Sweet
5 gram bakpoeder
5 ml vanille extract
25 ml olie
rode kleurstof
Monchou vulling + topping
200 gram monchou
50 ml slagroom
10 ml vanille extract
30 gram Steviala Frost
3 ml Steviala witte chocolade druppels
100gram aardbeien
75gram Steviala Oh' Choc! chocolade topping
3 gelatineblaadjes
voor de topping: 200 gram slagroom
voor de topping: 100 gram monchou
voor de topping: 50 gram Steviala Frost
voor de topping: 5ml vanille extract
voor de topping: 100 gram aardbeien

Nutritional Information

267 calorieën
4.1 gram koolhydraten
24.4 gram vetten
6 gram eiwitten

Directions

1.

Red velvet cakerol maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Meng vervolgens de cakemix met de Steviala 2 Sweet en het bakpoeder. Splits vervolgens 3 eieren. Voeg 1 heel ei, 3 eidooiers, het vanille extract, de olie en de rode kleurstof aan de droge ingrediënten toe. Klop vervolgens de 3 overgebleven eiwitten tot stijve pieken. Schenk dan het rode cakebeslag bij de eiwitten en spatel deze erdoorheen zonder al te veel volume te verliezen.
Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en verdeel het cakebeslag hier overheen. Bak de cakerol vervolgens voor 18 minuten in de oven.
Mark as complete
2.

Suikervrije monchou vulling maken - stap 2

Ondertussen kun je aan de slag gaan met de suikervrije monchou vulling. Klop de monchou, room, Steviala Frost en de Steviala witte chocolade druppels romig. Wel ondertussen ook alvast de gelatineblaadjes (als de cakerol nog 5 minuten in de oven moet). Snijd de aardbeien in kleine blokjes.
Vervolgens is snelheid geboden. Haal de cakerol uit de oven. Om te voorkomen dat de cakerol gaat breken bij het oprollen moet het nog warm zijn. Smelt de gelatineblaadjes in een paar eetlepels van de monchou vulling. Voeg dit weer bij de rest en roer goed. Draai vervolgens de cakerol op de kop en trek het bakpapier ervan af. Verdeel vervolgens de monchou vulling, de aardbeien en de Steviala Oh' Choc! chocolade topping over de cakerol. Rol vervolgens de cakerol op en verpak deze in plastic folie. Laat de cakerol voor minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Mark as complete
3.

Suikervrije slagroom topping maken - stap 3

Ondertussen kun je ook de suikervrije topping maken. Klop hiervoor de slagroom stijf en voeg hier de monchou, Steviala Frost en het vanille extract aan toe. Vul dan een spuitzak met spuitmondje met de slagroom topping en plaats deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Spuit vervolgens de slagroom topping over de cakerol heen en maak het af met doormidden gesneden aardbeien.
Spuit vervolgens de slagroom topping over de cakerol heen en maak het af met doormidden gesneden aardbeien.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *