Koolhydraatarme taco bowls

30 minuten

super easy

3 taco bowls

Deze koolhydraatarme taco bowls zijn een leuke manier om een Mexicaanse salade te presenteren! Gevuld met verse ingrediënten van Crisp en geserveerd in een koolhydraatarme wrap van Carbzone. Mexicaans genieten!

Waarom een gewone salade uit een bord eten als het ook in deze leuke koolhydraatarme wrap bowls kan? En je maakt deze bowls heel gemakkelijk zelf! Ik gebruikte hiervoor de koolhydraatarme XL tortilla’s van Carbzone. Deze tortilla’s hebben maar 7 gram koolhydraten per stuk en passen daarmee perfect in een koolhydraatarme leefstijl. De tortilla’s zijn verkrijgbaar via de webshop van Afvallen met Bregje. Je plaatst deze wraps in een ronde ovenschaal waardoor ze een bowl vormen. Bak de wraps totdat ze langzaam bruin beginnen te kleuren. Laat de wraps vervolgens helemaal afkoelen.

En dan kun je ze gaan vullen! Ik ging in dit recept voor een Mexicaans geïnspireerde salade met sla, gehakt, Mexicaanse kruiden It’s a Wrap van Green Gypsy Spices, gesneden rode kool, avocado, Mexicaanse groente mix, verse tomaten salsa, mojo picón verde en groene jalapeno pepers. Deze producten ontving ik via de app van Crisp. Dit is een online supermarkt met de meest verse producten. Inmiddels zijn er meer dan 2000 producten in de app te vinden én bezorgen ze in heel Nederland. De boodschappen worden ook nog netjes aan de deur afgeleverd. In samenwerking met Crisp mag ik alle nieuwe klanten een fijne korting van €15,- geven. Bestel hiervoor via deze link en ontvang automatisch de korting! Vergeet vooral niet de mojo picón verde te bestellen, die is echt heerlijk!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 3 koolhydraatarme taco bowls. De genoemde macro’s zijn per bord.

Op zoek naar meer hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme taco bowls ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 koolhydraatarme wraps
300 gram gehakt
Mexicaanse kruiden naar smaak
zout en peper naar smaak
100 gram ijsberg sla melange
300 gram Mexicaanse groente mix
50 gram gesneden rode kool
1 avocado
100 gram verse tomatensalsa
60 gram Mojo picón verde
Jalapeno pepers naar smaak

Directions

1.

Koolhydraatarme wrap bowls maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de koolhydraatarme wrap bowls. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg dan vervolgens 3 wraps in een ovenbestendige ronde ovenschaal. Bak de wraps totdat ze een beetje bruin beginnen te worden (let op, dit kan snel gaan). Laat de wraps vervolgens helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarme taco vulling maken - stap 2

Ga dan aan de slag met de vulling. Bak het gehakt rul en breng dit op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Bak ondertussen ook de Mexicaanse groente in een pan.
Vul dan de wrap bowls met de sla, gehakt, Mexicaanse groente, avocado en rode kool. Maak het af met salsa saus, mojo picón verde en jalapeno peper.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *