Suikervrij passievrucht meringue dessert

2,5 uur

medium

3 porties

Op zoek naar een lekker dessert? Maak dan dit suikervrij passievrucht meringue dessert! Met zelfgemaakte passievrucht custard, gezoet met suikervrije passievruchten saus. Een heerlijk dessert voor op een zomers avond!

Nog ruimte voor een toetje? Dan moet je écht dit passievrucht meringue dessert eens maken. Geïnspireerd door de Pornstar Martini cocktail, maar dan zonder de alcohol en in dessert vorm. Wie wilt dat nou niet?

Voor de eerste laag maak je eerst dit recept voor suikervrije passievrucht custard, gezoet met suikervrije passievruchten saus. Laat dit helemaal afkoelen in de koelkast en ga dan net voor het serveren van het dessert aan de slag met de meringue topping. Hiervoor ga je 100 gram aan eiwitten eerst boven een warmte bron rustig opkloppen. Hierdoor is het rauwe eiwit geschikt voor consumptie. Doe dit volgens de au-bain marie methode. Vul een sauspannetje met een laagje water en zet dit op laag-vuur. Plaats dan vervolgens een hittebestendige schaal hier boven op. Het is van belang dat de schaal het water niet aanraakt. Anders wordt het te snel warm. Voeg dan de eiwitten toe en klop de eiwitten schuimig met een garde. Zodra de eiwitten wit beginnen te kleuren kun je de schaal van het pannetje afhalen en de eiwitten verder stijf opkloppen met een handmixer of keukenmachine.

Voeg tot slot nog allulose of poedersuikervervanger, vanille extract en een snufje xanthaan gom toe. Schep de meringue topping vervolgens in een spuitzak met stermondje en spuit dit boven op de passievrucht custard. Maak het af met een gasbrander en bon appetito!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt drie glaasjes met passievrucht meringue dessert. De genoemde macro’s zijn per glaasje.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit suikervrij passievrucht meringue dessert ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 x recept voor suikervrije passievrucht custard
100 gram eiwitten
10 ml vanille extract
30 gram allulose of poedersuikervervanger
2 gram xanthaan gom

Nutritional Information

305 calorieën
7.2 gram koolhydraten
23.9 gram vetten
10.9 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije passievrucht custard maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de suikervrije passievrucht custard, zoals beschreven in het recept via de link. Laat de passievrucht custard helemaal afkoelen in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije meringue maken - stap 2

Maak de suikervrije meringue alvorens je het dessert wilt serveren. Verwarm een laagje water in een pannetje. Plaats hier een hittebestendige schaal bovenop en voeg hier de eiwitten aan toe. Klop de eiwitten op totdat ze wit beginnen te kleuren. Door de rauwe eiwitten te verwarmen zijn ze geschikt voor consumptie. Haal de schaal van het pannetje af en klop de eiwitten verder stijf.
Voeg dan vervolgens de allulose of poedersuikervervanger, vanille extract en xanthaan gom toe. Klop dit verder stijf totdat alle ingrediënten helemaal zijn opgenomen in de eiwitten. Schep de eiwitten vervolgens in een spuitzak en spuit het over de passievrucht custard heen. Gebruik tot slot een gasbrander om de eiwitten bruin te branden.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *