Suikervrije appel bladerdeeg hapjes

1,5 uur

easy

5 bladerdeeg hapjes

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 rol bladerdeeg (à 270 gram)
3 eetlepels bruine suikervervanger
30 gram suikervrije abrikoos jam
2 appels
suikervrije poedersuiker naar smaak

Directions

1.

Appel voorbereiden - stap 1

Begin eerst met het snijden van de appel. Ik gebruikte hiervoor een mandoline zodat alle stukjes dezelfde dikte hebben. Zet ondertussen een pan met water op en breng dit water tot het kookpunt. Voeg dan de appelschijfjes toe en laat dit voor 5 minuten op laag vuur sudderen. Schud het water vervolgens weg en laat de appelschijfjes vervolgens licht afkoelen.
Mark as complete
2.

Bladerdeeg roosjes maken - stap 2

Verwarm vervolgens de oven voor op 190 graden en vet een cupcake bakvorm in. Snijd vervolgens de bladerdeeg in 5 repen. Verspreid de abrikoos jam en bruine suikervervanger hierover heen en plaats dan de appelschijfjes op de rand. Vouw het bladerdeeg dan dubbel en bestrijk dit nogmaals met abrikoos jam.
Rol dan vervolgens de bladerdeeg op en plaats de bladerdeeg roosjes in de cupcake vorm. Bak de suikervrije appel bladerdeeg hapjes vervolgens voor zo'n 30 minuten in de oven of totdat de randjes mooi bruin beginnen te kleuren. Laat de appel bladerdeeg roosjes afkoelen en serveer met suikervrije poedersuiker. Bon appetito!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *