Suikervrije bosvruchten yoghurt taart

6 uur

easy

15 stukken

Hoezo geen taart voor ontbijt? Met dit recept voor suikervrije bosvruchten yoghurt taart zeker wel! Beter kun je je dag niet beginnen!

Voor een ontbijt zoals deze kom ik mijn bed wel uit! Zeg nou zelf, dit gaat toch boven een saai kommetje yoghurt? Maak deze bosvruchten yoghurt taart de dag van tevoren en je kijkt uit op een heerlijk vullend ontbijtje.

Begin eerst met de bosvruchten laag. Ik gebruik hiervoor diepvries bosvruchten. Deze laag je namelijk langzaam ontdooien, samen met 100 ml water. Deze laag breng je vervolgens verder op smaak met Steviala Frost poedersuikervervanger. Wel ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water voor zo’n 5 minuten. Laat de gelatineblaadjes in de warme bosvruchten laag smelten en schenk dit vervolgens in een silicone bakvorm. Ik gebruikte deze bakvorm hiervoor. Zet de bakvorm dan voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Daarna maak je de tweede laag met Griekse yoghurt, slagroom, Steviala Frost, vanille extract en weer 5 gelatine blaadjes. Zo makkelijk kan het zijn. Zet de bakvorm weer voor 3 uur in de koelkast.

Maar dan… de yoghurt taart uit de vorm krijgen. Dat bleek toch nog een uitdaging te zijn. Uiteindelijk heb ik de bakvorm voor 3 uur in de vriezer gezet. Vervolgens kiep je de bakvorm om. Als het goed is krijg je de yoghurt taart nu makkelijker uit de bakvorm. Lukt het nog steeds niet? Maak dan een theedoek nat met heet water en leg dit over de vorm heen. Hierdoor laat de yoghurt taart zich los van de bakvorm. Maak het af met vers fruit en eet smakelijk!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 15 stukken uit deze bosvruchten yoghurt taart. De genoemde macro’s zijn per taart punt.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije bosvruchten yoghurt taart ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

5 from 2 Reviews

Ingredients

Adjust Servings
50 gram Steviala Frost
400 gram diepvries bosvruchten
100 ml water
5 ml vanille extract
1 eetlepel citroensap
5 gelatineblaadjes
Suikervrije Griekse yoghurt laag
400 gram Griekse yoghurt
100 ml slagroom
50 gram Steviala Frost
10 ml vanille extract
5 gelatineblaadjes

Directions

1.

Suikervrije bosvruchten laag maken - stap 1

Begin eerst met de bosvruchten laag. Hiervoor gebruikte ik diepvries bosvruchten. Deze laat je langzaam ontdooien in een sauspannetje, samen met 100 ml water. Voeg hier vervolgens ook de Steviala Frost, vanille extract en citroen sap aan toe. Wel ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Knijp de zachte gelatineblaadjes vervolgens uit en laat ze smelten in het bosvruchten mengsel. Vet dan een silicone bakvorm in en schenk hier de bosvruchten laag in. Plaats de bakvorm voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije Griekse yoghurt laag maken - stap 2

Ga dan aan de slag met de suikervrije Griekse yoghurt laag. Klop de slagroom stijf en voeg hier de Griekse yoghurt aan toe. Voeg dan ook de Steviala Frost en vanille extract toe en roer dit goed door. Wel ondertussen weer de gelatineblaadjes voor 5 minuten in een kommetje met koud water. Smelt deze gelatineblaadjes vervolgens met een paar eetlepels van het yoghurt mengsel. Laat dit even afkoelen en voeg dit vervolgens aan de rest van de Griekse yoghurt laag toe. Meng dit goed door en schenk dit vervolgens over de bosvruchten laag heen. Zet de bakvorm weer voor 3 uur in de koelkast.
Komt de taart niet goed uit de vorm na 6 uur? Zet deze dan voor minimaal 3 uur in de vriezer. Komt 'ie er dan nog steeds niet uit? Kiep dan de bakvorm op de kop en leg hier een hete theedoek overheen. Als het goed is komt de taart dan los van de bakvorm.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *