Suikervrije chocolade sinaasappel cheesecake

6 uur

medium

10 stukken

Sinaasappel en chocolade blijken een match made in heaven! Met dit recept maak je een suikervrije chocolade sinaasappel cheesecake met suikervrije Pim’s koekjes en vers fruit als topping.

Je kent ze vast en zeker, Pim’s koekjes! Deze koekjes hebben een sinaasappel jam laagje met daarboven op pure chocolade. Helaas bevatten deze koekjes heel veel suikers, maar gelukkig heb je tegenwoordig heel veel suikervrije varianten van onze lievelings producten! Zo ook van deze Pim’s koekjes. In dit recept gebruikte ik de Pim’s koekjes van Cereal. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt zoals Jumbo en Albert Heijn en in de webshop van Afvallen met Bregje. Deze cheesecake is dan ook geïnspireerd op deze koekjes.

Eerst maak je een koolhydraatarme taartbodem. Op mijn website zijn al veel soorten taarten te vinden met een taartbodem op basis van amandelmeel, roomboter en suikervervanger. Maar je kunt ook een taart bodem maken met verkruimelde koekjes. Hiervoor gebruikte ik de galette koekjes van Cereal. Deze verkruimel je samen met gesmolten roomboter. Verdeel dit over een springvorm met bakpapier en druk de koekkruimels aan.

Hier boven op komt een romige chocolade cheesecake laag, op basis van slagroom, roomkaas en Steviala Oh’ Choc! suikervrije chocolade pasta. Dit gaat 2 uur in de koelkast zodat het stijf genoeg is. Vervolgens maak je een sinaasappel laag met slagroom, roomkaas, suikervrije sinaasappel jam en Slimpie sinaasappel siroop. Dit giet je vervolgens over de chocolade cheesecake laag heen. Na een paar uur opstijven maak je tot slot nog de suikervrije chocolade laag. Omdat de cheesecake goed koud is wordt de gesmolten chocolade weer hard zodra je dit erover heen giet. Maak het af met verkruimelde Pim’s koekjes en vers fruit. Smakelijk!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 10 stukken uit deze chocolade sinaasappel cheesecake. De genoemde macro’s zijn per taart punt.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije chocolade sinaasappel cheesecake ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
80 gram suikervrije koekjes
60 gram roomboter
200 gram roomkaas
150 ml slagroom
50 gram Steviala Oh' Choc!
20 gram Steviala Frost
10 gram cacaopoeder
3 gelatineblaadjes
Sinaasappel laag
200 gram roomkaas
150 ml slagroom
150 gram sinaasappel jam
30 ml Slimpie sinaasappel siroop
4 gelatineblaadjes
50 gram suikervrije pure chocolade
6 suikervrije Pim's koekjes

Directions

1.

Koolhydraatarme taartbodem maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de taartbodem. Verkruimel de suikervrije koekjes in een hakmolen of keukenmachine en voeg hier de gesmolten roomboter bij. Bekleed vervolgens een springvorm van 18 cm met bakpapier en acetaatfolie en verdeel hier de koekkruimels in. Druk dit goed aan en zet de springvorm voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije chocolade cheesecake laag maken - stap 2

Klop eerst de slag lobbig. Voeg dan vervolgens de roomkaas toe en klop dit tot een stijf mengsel op. Voeg dan vervolgens ook de Steviala Oh' Choc!, Steviala Frost en cacaopoeder toe en meng dit tot een egaal mengsel. Wel ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Smelt de gelatineblaadjes vervolgens met een paar eetlepels van het cheesecake mengsel. Laat dit kort afkoelen en schenk dit vervolgens bij de rest van de ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en schenk dit vervolgens over de koolhydraatarme taartbodem heen. Zet de springvorm vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Mark as complete
3.

Suikervrije sinaasappel laag maken - stap 3

Klop weer de slagroom lobbig en voeg hier de roomkaas aan toe. Klop dit op tot een stijf mengsel. Pureer ondertussen de sinaasappel jam tot een egale jam. Voeg dit vervolgens eetlepel voor eetlepel bij de slagroom en roomkaas. Voeg tot slot ook slimpie sinaasappel siroop toe. Wel ondertusen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Smelt vervolgens de gelatineblaadjes samen met een paar eetlepels van het slagroom mengsel in een pannetje. Laat dit kort afkoelen en schenk dit vervolgens bij de rest van de ingrediënten. Roer dit nog een keer goed door en schenk dit vervolgens over de chocolade cheesecake laag heen. Zet de springvorm vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Mark as complete
4.

Suikervrije chocolade drip laag maken - stap 4

Maak tot slot de suikervrije chocolade drip. Smelt de chocolade volgens de au-bain marie methode of in een kommetje in de magnetron. Haal de cheesecake vervolgens uit de springvorm en haal de acetaatfolie van de cheesecake af. Giet de gesmolten chocolade vervolgens over de koude cheesecake heen. Hierdoor wordt de chocolade meteen weer hard. Maak het af met verkruimelde suikervrije Pim's koekjes en vers fruit naar keuze.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *