Suikervrije chocolade mousse taart

3 uur

medium

10 porties

Waan je in de suikervrije hemel met deze heerlijke suikervrije chocolade mousse taart. Deze taart bestaat uit 3 lagen; een knapperige chocolade bodem en een pure en melk chocolade mousse laag. Met extra collageen poeder van Binky Protein.

In het kader van Internationale vrouwendag maakte ik deze heerlijke suikervrije chocolade mousse taart met extra collageen poeder van Binky Protein. Je begint eerst met het maken van een heerlijk knapperige chocolade bodem. Hiervoor gebruikte ik de Steviala Milk en Dark Chocolate Melties. Deze suikervrije chocolade smelt je volgens de au-bain marie methode. Vervolgens voeg je hier nog kleingemaakte hazelnoten én WeCare crispbread aan toe. Hierdoor krijgt de bodem een heerlijke crunch wanneer je erin bijt.

Daar boven op komt een pure chocolade mousse laag. Hiervoor smelt je weer de Steviala Dark Chocolate Melties met slagroom. Wanneer dit helemaal gesmolten is voeg je de gelatine- en collageen poeder toe. Ik gebruikte deze runder gelatinepoeder, verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. Ondertussen klop je de rest van de slagroom op. Laat de gesmolten slagroom afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte slagroom en mix dit op een medium snelheid.

Is je chocolade mousse geschift? No worries, happens to the best! Dit kan gebeuren als er een groot temperatuurverschil is tussen de ingrediënten of wanneer je té snel alles probeert op te kloppen. Houd daarom dus medium snelheid aan. Wat moet je doen als het toch geschift is? Plaats de hittebestendige schaal weer op het pannetje met water en klop de slagroom weer los. Door de warmte versmelten alle ingrediënten weer met elkaar tot één geheel. Laat dit mengsel weer afkoelen en klop het dan weer met een medium snelheid op.

Binky Protein

Voor goede eiwitpoeder van hoge kwaliteit moet je bij Binky Protein zijn. Deze eiwitpoeders zijn clean, zonder zooi en daarnaast ideaal om mee te bakken. Zo lossen de eiwitpoeders zonder moeite op in elk recept, koud of warm. Daarnaast zijn de eiwitpoeders ook neutraal van smaak. In dit recept gebruikte ik collageen poeder, gemaakt van runderbotten. Goed voor je huid, haar en nagels.

Speciaal voor jullie heb ik een leuke kortingscode als je bij Binky Protein besteld. Gebruik de code 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐤𝐞𝐭𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚𝟐𝟎 voor 20% korting!

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije chocolade mousse taart ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
100 gram Steviala Milk Chocolate Melties
20 gram WeCare crispbread
40 gram hazelnoten
30 gram Steviala Dark Chocolate Melties
Pure en melk chocolade mousse lagen
120 gram Steviala Dark Chocolate Melties
100 ml slagroom
150 ml slagroom
4 gram gelatine poeder
15 gram Binky Protein collageen poeder
75 gram Steviala Milk Chocolate Melties
60 ml slagroom
80 ml slagroom
2 gram gelatine poeder
15 gram Binky Protein collageen poeder

Nutritional Information

331 calorieën
5.6 gram koolhydraten
28.2 gram vetten
7.2 gram eiwitten

Directions

1.

Knapperige chocolade bodem maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de knapperige chocolade bodem. Smelt de Steviala Milk Chocolate Melties volgens de au-bain marie methode. Hak ondertussen de hazelnoten klein en breek de crispbread in kleine stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan de gesmolten chocolade.
Bekleed vervolgens een springvorm van 16 cm met bakpapier. Verdeel vervolgens de chocolade over de bodem heen. Smelt ondertussen de Dark Chocolate Melties en verdeel dit over de knapperige chocolade bodem heen. Zet de springvorm vervolgens voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
2.

Pure chocolade mousse laag maken - stap 2

Ga dan vervolgens aan de slag met de pure chocolade mousse laag. Smelt de chocolade samen met 100 ml slagroom volgens de au-bain marie methode. Verwarm in een ander pannetje de gelatine poeder samen met 3 eetlepels slagroom en roer totdat de gelatine poeder helemaal opgelost is. Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg je de gelatine en collageen poeder toe. Roer dit goed door elkaar. Laat de gesmolten chocolade vervolgens op kamer temperatuur komen.
Klop onder tussen 150 ml slagroom stijf. Schenk hier vervolgens de gesmolten chocolade langzaam in delen bij. Klop dit voor 3 minuten op totdat de mousse goed stijf is. Schep de chocolade mousse vervolgens op de knapperige chocolade bodem en plaats de springvorm voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
3.

Melk chocolade mousse laag maken - stap 3

Herhaal dit proces nog een keer met de melk chocolade mousse laag en verdeel dit over de pure chocolade mousse laag heen. Plaats de springvorm weer voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Serveer tot slot de chocolade mousse taart met verse aardbeien en chocolade krullen. Smakelijk!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *