Koolhydraatarm wonderbrood met tonijnsalade

10 minuten

super easy

2 porties

Met dit recept voor koolhydraatarm wonderbrood met tonijnsalade maak je een heerlijk en verantwoorde lunch. Gemaakt met een klassiek keto recept… keto wonderbrood! Geserveerd met een zelfgemaakte pittige tonijnsalade. Koolhydraatarm, keto en vullend!

Back to basic met dit recept voor koolhydraatarm wonderbrood met zelfgemaakte pittige tonijnsalade! Wonderbrood is een echte keto klassieker. Ik maak dit recept al sinds de eerste week dat ik keto eet. Het is een makkelijk en snel recept. Terwijl de wafels staan te bakken maak je snel de pittige tonijnsalade. Binnen 15 minuten kun je al gaan smullen van deze heerlijke keto lunch!

Wonderbrood

Begin eerst met de wafels. Hiervoor gebruikte ik een klein mini wafelijzer. Dit wafelijzer heeft de perfecte maat voor dit wonderbrood, maar bijvoorbeeld ook voor chaffles. Meng eerst in een kom het ei, mayonaise, amandelmeel, bakpoeder en water. Breng de wafels op smaak met de Green Gypsy Garlic Heaven kruiden. Dit zijn heerlijke kruiden zonder toegevoegde ingrediënten, zoals zetmeel of een enorme hoeveelheid zout. Deze kruiden zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje.

Terwijl de wafels aan het bakken zijn kun je aan de slag gaan met de tonijnsalade. Hiervoor meng je de tonijn, mayonaise en sriracha saus. Zo makkelijk kan het zijn! Eventueel kun je nog wat verse zwarte peper toevoegen voor een extra kick. Serveer het wonderbrood met de tonijnsalade, sla en kiemgroentes.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

Dit recept maakt 2 porties. Één portie bestaat uit 2 wafels met de helft van de tonijnsalade. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarm wonderbrood met tonijnsalade ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 ei
20 gram mayonaise
35 gram Steviala amandelmeel
1/4 theelepel bakpoeder
1 eetlepel water
Green Gypsy Garlic Heaven kruiden naar smaak
Pittige tonijnsalade
125 gram tonijn
25 gram mayonaise
15 ml sriracha saus
zout en peper naar smaak

Nutritional Information

354 calorieën
3.4 gram koolhydraten
28.4 gram vetten
21.2 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarm wonderbrood maken - stap 1

Begin eerst met het maken van het wonderbrood. Je haalt 4 wafels uit dit recept. Meng in een kom het ei, de mayonaise, amandelmeel, Green Gypsy Garlic Heaven kruiden, bakpoeder en water en meng dit tot een egaal beslag. Bak de wafels één voor één in een klein wafel apparaat.
Mark as complete
2.

Koolhydraatarme tonijnsalade maken - stap 2

Maak ondertussen de tonijnsalade. Meng hiervoor de tonijn, mayonaise, sriracha saus en zwarte peper. Serveer het wonderbrood met de tonijnsalade, sla en kiem groentes.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *