Suikervrije chocolade pudding cake

10 minuten

super easy

10 porties

Deze suikervrije chocolade pudding cake is zowel een feestje om te zien als om te proeven! Zelfs de meest onervaren bakhelden kunnen dit toetje op tafel toveren. Het is makkelijk om te maken, heerlijk romig en heeft maar 2.9 gram koolhydraten per grote plak.

Met deze suikervrije chocolade pudding cake maak jij de blits op het volgende feestje. Het ziet er uit niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk romig en met een volle chocolade smaak. En stiekem is dit recept echt super makkelijk om te maken.

Je mengt hiervoor (lactosevrije) melk en slagroom met vanille extract, Steviala Frost en cacaopoeder. Ondertussen wel je de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm het melk mengsel in een sauspannetje en voeg de gelatineblaadjes toe zodat deze goed oplossen. Vervolgens haal je het sauspannetje van het vuur en voeg je de suikervrije Steviala Dark Chocolate Melties toe. Roer goed totdat de chocolade is gesmolten en schenk dit vervolgens in een silicone cakevorm. Een nachtje in de koelkast en je serveert de volgende dag deze onwijs lekkere suikervrije chocolade pudding cake.

Witte smelt chocolade

Voor de toppings smelt je suikervrije witte chocolade volgens de au bain marie methode. Ik gebruikte hiervoor de White Chocolate Melties van Steviala. Deze super lekkere witte chocolade is helaas nog niet verkrijgbaar. Ik was een van de gelukkige om deze chocolade te mogen proeven. Geloof me, het is het wachten 100% de moeite waard. By far de lekkerste witte chocolade die ik ooit geproefd heb. Voor nu mag je nog andere suikervrije witte chocolade gebruiken, but believe me, zodra de witte chocolade van Steviala verkrijgbaar is wil je niks anders meer!

Op zoek naar nog meer lekkere zoete recepten? Selecteer dan ‘zoet’ bij de categorieën op de receptenpagina.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 ml (lactosevrije) melk
300 ml (lactosevrije) slagroom
10 ml vanille-extract
100 gram Steviala Frost
25 gram cacaopoeder
9 gelatine blaadjes
150 gram Steviala Dark Chocolate Melties
Toppings
50 gram Steviala White Chocolate Melties
vers fruit

Nutritional Information

197 calorieën
2.9 gram koolhydraten
17.6 gram vetten
3.1 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije chocolade pudding cake maken - stap 1

Deze suikervrije chocolade pudding is heel makkelijk om te maken. Wel eerst de gelatineblaadjes in koud water. Meng dan de melk en slagroom met het vanille-extract en voeg dan de Steviala Frost en cacaopoeder toe. Roer totdat dit goed is opgelost en schenk het dan in een sauspannetje. Verwarm dit voor ongeveer 3 minuten, maar laat het niet koken!
Voeg dan de gelatineblaadjes toe en laat deze smelten. Roer goed en haal het pannetje dan van het vuur af. Voeg tot slot de Steviala Dark Chocolate Melties toe en blijf roeren totdat deze helemaal gesmolten zijn. Schenk het mengsel vervolgens in een silicone cakevorm (of andere vorm kan natuurlijk ook). Plaats de bakvorm voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Mark as complete
2.

Witte chocolade topping maken - stap 2

Smelt suikervrije chocolade volgens de au bain marie methode. Plaats hiervoor een glazen kom op een sauspannetje met warm water. Zet het vuur op medium-hoog en laat de witte chocolade smelten in de glazen kom. Blijf goed roeren. Als het eenmaal is gesmolten haal je de kom van het sauspannetje af en laat je de witte chocolade een beetje afkoelen (anders smelt de chocolade pudding). Verdeel de gesmolten witte chocolade over de suikervrije chocolade pudding cake.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *