Suikervrije salted caramel stroopwafels

30 minuten

super easy

10 stroopwafels

Hoezo geen stroopwafels tijdens een koolhydraatarme, ketogene en suikervrije leefstijl? Deze suikervrije salted caramel stroopwafels maak je gewoon zelf! Gevuld met de allerlekkerste suikervrije caramelsaus van Steviala! Scoor de Steviala Caramel Crush vandaag nog!

Als je me ergens voor kunt wakker maken dan zijn het wel stroopwafels (en dan zeker die heerlijke warme stroopwafels op de markt). Ik heb zelfs een keer een stroopwafel geproefd met caramel en bacon. Dat klinkt een beetje gek, maar is super lekker door de combinatie van zoet en zout. Jammer genoeg past het helaas allemaal niet in een koolhydraatarme leefstijl. Dus ging ik zelf aan de slag met een kniepertjes apparaat en de Steviala Caramel Crush!

Deze caramel stroopwafels toverde ik in een uurtje op tafel. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is het mengen van de amandelmeel, tarwegluten, Steviala 2 Sweet, kaneel, zout, zachte roomboter en het ei. Geen tarwegluten in huis? Vul dit dan aan met extra amandelmeel. Kneed dit tot een egale deegbal of gebruik een keukenmachine. Verdeel de deeg vervolgens in 20 bolletjes en bak de stroopwafels één voor één in een kniepertjes apparaat. Druk het wafelapparaat zo dicht mogelijk. Hoe dunner, hoe knapperiger de wafeltjes. Verdeel dan zoveel Steviala Caramel Crush over de onderkant van de wafeltjes en druk er twee op elkaar per stroopwafel. Tadaaaa! Nu kun je gaan genieten van je zelfgemaakte salted caramel stroopwafels!

Alleen déze week heb ik een speciale Steviala kortingscode! Gebruik ‘melaketovita10’ voor 10% korting in de webshop van Steviala!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 10 stroopwafels. De genoemde macro’s zijn per caramel stroopwafel, uitgaande van 50 gram Steviala Caramel Crush in totaal.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije salted caramel stroopwafels ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
100 gram Steviala amandelmeel
20 gram tarwegluten
40 gram roomboter op kamertemperatuur
40 gram Steviala 2 Sweet
snufje zout
1 theelepel kaneel
1 ei
Steviala Caramel Crush naar smaak

Nutritional Information

114 calorieën
1 gram koolhydraten
9.5 gram vetten
4.5 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije salted caramel stroopwafels maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de stroopwafel deeg. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Voeg de amandelmeel, tarwegluten, zout, kaneel en Steviala 2 Sweet samen en voeg hier de roomboter in blokjes en het ei aan toe. Kneed dit tot een egale deegbal (of gebruik een keukenmachine).
Verdeel dit vervolgens in 20 balletjes. Verwarm ondertussen een kniepertjes wafelapparaat voor. Plaats telkens 1 balletje en druk het wafelapparaat dan dicht. Hoe dunner, hoe knapperiger de stroopwafels worden. Bak de stroopwafels voor 2 minuten of totdat ze mooi bruin kleuren. Steek de stroopwafels vervolgens uit terwijl ze nog warm zijn als je graag mooie gelijke ronde wafels wilt hebben. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Stroopwafels vullen - stap 2

Verdeel tot slot op beide onderkanten van de stroopwafels wat Steviala Caramel Crush en strijk dit uit. Voeg dan nog een keer een kneepje van de caramelsaus toe op een van de helften en plaats de andere stroopwafel hier boven op. Geniet!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *