Suikervrije vanille carnavalscake

75 minuten

easy

15 plakken

Suikervrije vanille carnavalscake, alaaf! Breng het carnavalsfeest in huis met deze té lekkere carnavalscake! Dit is een recept voor een lekker smeuïge vanille cake met een romige frosting, gezoet met Steviala Heavenly Dark.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije vanille carnavalscake ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
150 gram roomkaas
100 gram roomboter
4 eieren
2 theelepels vanille extract
100 gram Steviala Kristal Sweet
250 gram Steviala amandelmeel
20gram Steviala kokosmeel
20 gram tarwegluten
5 gram bakpoeder
15 ml olie
rode kleurstof
gele kleurstof
groene kleurstof
Heavenly dark roomkaas frosting
100 ml slagroom
150 gram roomkaas
30 gram Steviala Heavenly Dark
30 gram Steviala Frost

Nutritional Information

236 calorieën
2 gram koolhydraten
21.8 gram vetten
7.1 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije vanille cake maken - stap 1

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Zorg ervoor dat de roomboter en roomkaas op kamer temperatuur zijn. Klop de roomboter en roomkaas romig met een elektrische handmixer. Voeg hier de eieren aan toen en klop deze luchtig.
Voeg hier vervolgens het amandelmeel, Steviala Kristal Sweet Vanille, vanille extract, kokosmeel, bakpoeder en tarwegluten en olie aan toe. Mix dit tot een egaal cake beslag.
Mark as complete
2.

Rood, geel en groene laagjes maken - stap 2

Verdeel het cakebeslag dan vervolgens over 3 mengkommen. Geef het beslag in elk van de mengkommen een rood, gele en groene kleur. Maak dan vervolgens laagjes in een cakevorm met bakpapier. Bak dan vervolgens de suikervrije vanille carnavalscake voor 60 minuten in de oven. Mocht de cake na 40 minuten te bruin worden aan de bovenkant, dan kun je deze bedekken met aluminiumfolie. Check na 45 minuten even of de cake gaar is met een satè prikker. Elke oven is immers anders.
Mark as complete
3.

Heavenly dark roomkaas frosting maken - stap 3

Maak tot slot de Heavenly dark roomkaas frosting. Klop eerst de slagroom stijf. Voeg hier de Heavenly dark, roomkaas en Steviala Frost aan toe en klopt dit verder op totdat de frosting stijf is.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *