Koolhydraatarme appel panna cotta

15 minuten

easy

2 porties

Weer een lekker herfst recept, koolhydraatarme appel panna cotta! Lekker zoet maar toch suikervrij. Heerlijk als herfst ontbijt of als toetje!

Nu zul je misschien denken: “huh, is appel keto?”. In mijn versie van keto wel! Ik ben echt gek op appel, vooral als het gebakken wordt samen met kaneel. Alleen voor de geur alleen al zou ik dit gerecht weer gaan maken.

Appels bevatten per 100 gram zo’n 12 tot 15 gram. Een gewone appel weegt daarbij meestal 150 gram. Een klein rekensommetje laat dan zien dat een hele appel neerkomt op 18 gram koolhydraten in totaal. Zou ik aanraden om dit in één keer op te eten? Als je diep in ketose zit zou ik dit niet doen. Maar in mijn versie van keto hoort wel degelijk een lekker gebakken appeltje in kleinere hoeveelheden. In dit recept kom je in totaal uit op 12.8 gram koolhydraten, inclusief de appel. Als je het mij vraagt is het dat driedubbel waard.

Gekookte room

Ik serveerde de gebakken appel samen met een lekkere romige vanille panna cotta. Dit betekent letterlijk ‘gekookte room’ in het Italiaans. Officieel wordt de room in het recept dan ook gekookt in Italië, maar dat hoeft niet perse. In mijn recept meng je slagroom met melk. Ik gebruikte hiervoor de volle lactosevrije melk van Arla, deze bevat maar 2.3 gram koolhydraten per 100 ml. Dit mengsel breng je vervolgens op smaak met vanille extract, Steviala Frost en Steviala kaneel druppels. Ondertussen wel je een gelatineblaadje in koud water. Als het gelatineblaadje zacht is geworden smelt je het in een pannetje met een beetje water. Vervolgens voeg je dit toe aan de room, even goed mengen en dan schenk je het in twee mooie glaasjes. Zet de glaasjes vervolgens in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Wil je ook zo’n mooi glaasje vullen zoals ik op de foto deed? Zet dan deze glaasjes schuin neer in de koelkast. Zorg er wel voor dat ze goed stevig staan en niet omvallen zodra je de koelkast dicht gooit.

Vervolgens bak je de appel samen met wat kaneel en Steviala Ery-Bronze. Dit is een bruine suikervervanger en geeft een heerlijk zoete smaak aan de gebakken appel. Serveer de panna cotta samen met de gebakken appel. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept voor koolhydraatarme appel panna cotta gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
100 ml slagroom
100 ml lactosevrije melk van Arla heeft 2.3 gram koolhydraten per 100 ml
40 gram Steviala Frost
10 gram vanille-extract
10 Steviala kaneel druppels
3 gelatine blaadjes + beetje water
1 kleine appel
10 gram Steviala Ery-Bronze
1 eetlepel kaneel

Nutritional Information

270 calorieën
12.8 gram koolhydraten
23.1 gram vetten
2.8 gram eiwitten

Directions

1.

Koolhydraatarme panna cotta laag maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de panna cotta laag. Wel de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Meng dan de slagroom met de lactosevrije melk, het vanille extract, Steviala Frost en de Steviala kaneel druppels. Verwarm dan een beetje water in een pannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten. Giet dit vervolgens mij de rest. Meng dit nog een keer goed en verdeel de panna cotta vervolgens in twee glaasjes. Zet de glaasjes vervolgens voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip: zet de glaasjes schuin neer in de koelkast zodat je ook zo'n gaaf effect krijgt! Zorg er wel voor dat ze goed stevig staan, anders wordt het knoeien.
Mark as complete
2.

Gebakken appel maken - stap 2

Snijd dan de appel in kleine blokjes. Bak dit samen met de Steviala Ery-Bronze en kaneel in een pannetje totdat de appel zacht is geworden. Laat dit vervolgens helemaal afkoelen. Serveer vervolgens de panna cotta samen met de gebakken appel.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *