Suikervrije granola yoghurt taartjes

Suikervrije granola yoghurt taartjes, een heerlijk taartje voor ontbijt. Wie wilt dat nou niet? Granola, yoghurt, bosvruchten, maar dan in de vorm van deze schattige mini taartjes!

Yes, dat lees je goed! Deze suikervrije granola yoghurt taartjes kun je prima als ontbijt eten. Want waarom een saai kommetje met yoghurt, granola en fruit eten als het ook in taart vorm kan? Voor dit recept gebruikte ik 2 dessert/bak ringen met een doorsnede van 8 cm en acetaatfolie. Hierdoor kun je hele mooie strakke taartjes maken.

Suikervrije chocolade bodem

De bodem maakte ik van de No Nuts, No Glory granola van Okono. Dit is een granola zonder suikers, en met alleen maar pure ingrediënten. Deze granola maak je eerst fijn in een foodprocessor of blender. Het hoeft niet zo fijn als meel te zijn, maar wel wat fijner zodat je er makkelijk een bodem van kunt maken. Smelt dan in een steelpannetje de roomboter en voeg de fijn gemaakte granola toe. Roer dit goed en voeg dan de Steviala Dark Chocolate Melties toe. Laat de suikervrije chocolade smelten en verdeel dit vervolgens in de bakringen. Druk het goed aan en zet dan voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt. En zo maak je super simpel een heerlijke koolhydraatarme en suikervrije taart bodem!

Voor de vulling meng je heel simpel de yoghurt met het vanille extract, Steviala Frost en Steviala caramel druppels. Beide producten van Steviala zijn super fijn om te gebruiken in dit soort no-bake recepten. De Steviala Frost lost namelijk goed op en de caramel druppels zijn al vloeibaar. Hierdoor krijg je een heerlijk zachte structuur in de yoghurt laag. Tot slot maak je de taartjes af met een bosvruchten laag.

Moeilijk is dit recept niet, je hebt er alleen wat geduld voor nodig! Daarom maak ik dit soort recepten vaak al in de avond voor de volgende ochtend. Zo sta je op met een uitzicht op een heerlijk ontbijtje!

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
50 gram Okono No Nuts, No Glory granola
10 gram roomboter
20 gram Steviala Dark Chocolate Melties
snuf zout
300 gram volle yoghurt
5 gram vanille-extract
30 gram Steviala Frost
10 Steviala caramel druppels
5 gelatineblaadjes + beetje water
50 gram diepvries bosvruchten

Nutritional Information

319 calorieën
7.6 gram koolhydraten
25.7 gram vetten
10.4 gram eiwitten

Directions

1.

Chocolade granola bodem maken - stap 1

Begin eerst met het maken van de chocolade granola bodem. Voeg de granola toe aan een food processor of blender en blend de granola fijn. Voeg dan de roomboter toe aan een steelpannetje en laat dit langzaam smelten. Voeg vervolgens de fijngemaakte granola en een snufje zout toe en roer dit door de gesmolten roomboter. Voeg tot slot de Steviala Dark Chocolate Melties toe en laat deze ook smelten.
Verdeel voor mooi strakke taartjes dan wat acetaatfolie in twee bakringen (8 cm doorsnede). Plaats de bakringen op een egale ondergrond met bakpapier. Verdeel dan de chocolade granola bodem in de bakringen en druk dit goed aan. Zet dit vervolgens voor 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije yoghurt vulling maken - Stap 2

Ga dan aan de slag met de suikervrije yoghurt vulling. Wel eerst 4 gelatineblaadjes in koud water. Meng dan 300 gram volle yoghurt met het vanille extract, Steviala Frost en Steviala caramel druppels. Laat de gelatineblaadjes met een beetje water smelten in een steelpannetje en voeg dit ook toe aan de yoghurt. Mix dit goed en schenk het dan over de inmiddels harde chocolade bodem. Zet de taartjes weer voor minimaal 3 uur terug in de koelkast.
Mark as complete
3.

Bosvruchten topping maken - stap 3

De laatste stap is het maken van de bosvruchten laag. Wel hiervoor een half gelatineblaadje in koud water. Smelt de bosvruchten in een kommetje in de magnetron. Voeg dan het gelatineblaadje toe aan de bosvruchten terwijl het nog warm is, zo smelt het blaadje. Roer goed en laat dan licht afkoelen. Schenk het vervolgens over de yoghurt laag heen en zet voor 1 uur in de koelkast.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *