Koolhydraatarme oopsie pizza

Koolhydraatarme oopsie pizza, dit wil je! Nu kijk je misschien naar de macro’s van dit recept en dan denk je “Melanie…. hoe dan?”. Ik vertel het je graag!

De bodem van deze koolhydraatarme pizza is gemaakt op basis van eieren. Het recept staat ook wel bekend als oopsies of cloud bread. Dit is in principe gewoon een aantal eieren waarvan je het eiwit splitst van het eigeel. Vervolgens klop je de eiwitten stijf. De eidooiers meng je met het eigeel en kruiden. Voor extra stevigheid voeg ik ook altijd wat psyllium vezels toe. Deze vezels bevatten géén koolhydraten, maar geven wel een fijne structuur aan de oopsies.

Vervolgens is het een kwestie om het eigeel mengsel langzaam toe te voegen aan de eidooiers en dit rustig erdoor heen te spatelen (niet met een handmixer!). Met een beetje finesse lukt het dan om zo weinig mogelijk volume te verliezen. Daarna verdeel je de opgeklopte eieren op een bakplaat met bakpapier in een ronde vorm van een pizza. Je kunt hiervoor ook een ronde bakvorm met bakpapier gebruiken. Plaats dan de bakplaat in de oven totdat de grote oopsie mooi bruin kleurt.

Vervolgens haal je bakplaat uit de oven. Waarschijnlijk zul je schrikken omdat de oopsie wellicht meteen weer in elkaar zakt. Maar dit is de bedoeling! Dan verdeel je de tomatensaus, pizza toppings en kaas op de bodem. Plaats de oopsie pizza vervolgens nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is. Daarna kun je heerlijk genieten van deze koolhydraatarme oopsie pizza!

Van piccolini’s tot pizzarette, het kan allemaal!

Je kunt ook hele leuke kleine pizzaatjes maken met dit recept! Een soort piccolini’s worden het dan, zoals in dit recept op mijn Instagram. Je kunt de bodem zelfs gebruiken in de pizzarette. Bak de pizza bodems dan eerst vooraf in de oven, beleg ze met toppings naar keuze en plaats ze dan nog eens in de pizzarette.

Wist je dat je ook een zoete variant kunt maken met dit recept voor oopsies? Ze maakte ik bijvoorbeeld deze koolhydraatarme chocolade oopsies. Ook lekker!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 eieren
50 gram roomkaas
1/2 theelepel bakpoeder
1 eetlepel psyllium vezels
snufje zout, peper en Italiaanse kruiden
50 gram Skinny Food Fake Away Pizza Sauce
30 gram salami
50 gram geraspte kaas
versebasilicum

Nutritional Information

604 calorieën
4.6 gram koolhydraten
46.2 gram vet
41.2 gram eiwit

Directions

1.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Mark as complete
2.

Stap 2

Scheid de eidooiers van de eiwitten. Meng de eidooiers met de roomkaas, zout, peper en Italiaanse kruiden.
Mark as complete
3.

Stap 3

Klop de eiwitten op tot stijve pieken. Voeg dan de bakpoeder en psyllium vezels toe en klop nog een halve minuut.
Mark as complete
4.

Stap 4

Voeg het eidooier mengsel toe aan de eiwitten zonder al te veel volume te verliezen.
Mark as complete
5.

Stap 5

Leg bakpapier in een taart/quiche vorm (tip: verkreukel het bakpapier en maak het dan nat, hierdoor kun je het makkelijker vorm geven) en verdeel het oopsie beslag in de vorm. Bak de bodem in de oven totdat de bovenkant bruin is gekleurd.
Mark as complete
6.

Stap 6

Verdeel dan de pizzasaus, geraspte kaas en salami op de oopsie bodem en zet dit nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak de pizza af met verse basilicum.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *