Koolhydraatarme en suikervrije knoppers

3 uur

medium

9 knoppers

Wie kent ze niet, die luchtige chocolade hazelnoot wafeltjes, ook wel bekend als knoppers. Deze wafeltjes hebben een knapperige bodem met daartussen een chocolade hazelnoot ganache en vanille botercrème. Met dit recept maak je gewoon zelf koolhydraatarme en suikervrije knoppers!

Voor mij zijn knoppers een echt jeugd sentiment! Ik kreeg deze luchtig gevulde wafeltjes altijd mee naar school als tussendoortje. Geen wonder dat ik de hele dag door stuiterde en daarna een suikerdip kreeg, haha! Ik zag ze laatst weer in de supermarkt liggen en bedacht me dat het wel een leuke uitdaging zou zijn om hier een suikervrije en koolhydraatarme variant van te maken. Dus ik ging aan de slag!

Voor het krokante wafeltje gebruikte ik de WeCare crispbreads. Deze crackers zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje en bevatten per cracker 2.7 gram koolhydraten. Deze crispbreads leg je op de bodem van een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm. Hier boven op komt een chocolade hazelnoot ganache, gemaakt met Steviala Milk Chocolate Melties. Dan maak je weer een laag met de crispbread crackers. Vervolgens komt er een vanille botercrème boven op, gemaakt met zachte roomboter, Steviala Frost, vanille extract en slagroom. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Maak de knoppers af met weer een laag crispbreads en gesmolten Steviala Dark Chocolate Melties. Zet de bakvorm dan voor 3 uur in de koelkast zodat alle lagen goed stijf zijn geworden. Snijd de knoppers aan met een heet mes voor mooie rechte zijkanten.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 9 koolhydraatarme en suikervrije knoppers. De genoemde macro’s zijn per knoppers.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme en suikervrije knoppers ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 x 4 WeCare crispbreads
150 gram Steviala Milk Chocolate Melties
75 ml slagroom
100 gram hazelnoten
120gram roomboter op kamertemperatuur
10 ml vanille extract
75 gram Steviala Frost
15 ml slagroom
100 gram Steviala Dark Chocolate Melties

Nutritional Information

364 calorieën
7 gram koolhydraten
31.9 gram vetten
5.7 gram eiwitten

Directions

1.

WeCare crispbread laag maken - stap 1

Begin met de eerste laag. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 met bakpapier. Verdeel dan 4 WeCare crispbreads over de bodem. Snijd ze zo bij dat ze de hele bodem bedekken.
Mark as complete
2.

Chocolade-hazelnoot ganache maken - stap 2

Ga dan aan de slag met de chocolade-hazelnoot ganache. Hak de hazelnoten klein. Verwarm de slagroom totdat dit kookt en schenk dit over de Steviala Milk Chocolate Melties. Blijf roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Schep de gehakte hazelnoten door de chocolade ganache heen en verdeel dit vervolgens over de WeCare crispbread bodem heen.
Maak dan weer een laag met 4 WeCare crispbread en zet de bakvorm in de koelkast.
Mark as complete
3.

Vanille botercrème laag maken - stap 3

Ga dan aan de slag met de vanille botercrème. Zorg ervoor dat de roomboter en slagroom op kamertemperatuur zijn. Klop dan de roomboter luchtig op en voeg hier dan het vanille extract en Steviala Frost toe. Voeg dan ook 1 eetlepel slagroom toe en mix dit tot een luchtige botercrème. Verdeel de botercrème dan over de laatste crispbread laag.
Mark as complete
4.

Chocolade laag maken - stap 4

Maak de knoppers tot slot af met een chocolade laag. Smelt hiervoor de Steviala Dark Chocolate Melties en schenk dit over de crispbread laag heen. Plaats de bakvorm dan voor 3 uur in de koelkast alvorens je de knoppers gaat aansnijden.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *