Koolhydraatarme fried chicken

3 uur

easy

3 porties

Wie zegt dat je niet lekker kunt eten tijdens een ketogene of koolhydraatarme leefstijl? Deze koolhydraatarme fried chicken bewijst het tegendeel! Gekruid met de knoflooksletten van Green Gypsy en geserveerd met de sweet chili saus van De Koolhydraatarme Keuken.

Als ik iets moet opnoemen wat ik mis tijdens een ketogene leefstijl dan is is het wel kip met zo’n lekker krokant korstje. Gelukkig kun je dat ook gewoon heel makkelijk zelf maken! Met een paar kleine aanpassingen op het originele recept kun je er ook nog een lekkere koolhydraatarme versie van maken.

Het maken van deze koolhydraatarme fried chicken begint met het marineren van de kip. Dit doe je in een mix van karnemelk, zout, peper en knoflooksletten kruiden van Green Gypsy. Deze kruiden zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. Marineer de kippendijen voor minimaal 1 uur in dit mengsel, maar het liefst een hele dag of nacht. Hierdoor wordt de kip extra mals en smaakvol.

Koolhydraatarm krokant korstje maken

Voor een lekker knapperig korstje gebruikte ik een mix van Steviala amandelmeel, kokosmeel, Parmezaanse kaas en knabbelspek met paprika smaak. Hier mix je nog een snufje zout, peper en meer knoflooksletten kruiden door heen. Kluts dan ook nog een eitje los in een kommetje. Dip de kippendijen stukjes dan eerst nog in kokosmeel, dan in het ei en dan in koolhydraatarme paneermeel. Verwarm ondertussen olie om de kip in te bakken en frituur de kipstukken totdat ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt hiervoor verschillende oliën gebruiken, zoals ossenwit, kokosolie of (iets minder gezond) zonnebloemolie.

Serveer de fried chicken met koolhydraatarme sweet chili saus van De Koolhydraatarme keuken.

Dit recept maakt 3 porties. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze koolhydraatarme fried chicken gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
350 gram kippendijen
250 ml karnemelk
zout en peper
10 gram Green Gypsy knoflooksletten kruiden
30 gram Steviala kokosmeel
30 gram Steviala amandelmeel
30 gram Wilthagen knabbel spekkrullen paprika
30 gram Parmezaanse kaas
1 ei
olie om in te bakken
Dip tips
Sweet chili saus van De Koolhydraatarme Keuken

Nutritional Information

455 calorieën
1.8 gram koolhydraten
34.1 gram vetten
31.6 gram eiwitten

Directions

1.

Kippendijen marineren - stap 1

Begin eerst met het marineren van de kippendijen. Snijd hiervoor de kippendijen in repen. Meng dan in een kom de karnemelk met het zout, peper en 5 gram Green Gypsy Knoflooksletten kruiden. Voeg hier de kippendijen aan toe en laat dit voor minimaal 1 uur intrekken, maar het liefst een aantal uur of zelfs een hele dag of nacht.
Mark as complete
2.

Fried chicken maken - stap 2

Dan ga je aan de slag met het krokante korstje van de kip. Maak in een blender de knabbelspek klein. Voeg de kleingemaakte knabbelspek samen met het amandelmeel en de Parmezaanse kaas. Voeg hier nog een snuf zout, peper en 5 gram van de Green Gypsy knoflooksletten kruiden aan toe en schud dit mengsel dan in een kom. Pak er dan nog een andere kom bij en verdeel hier de kokosmeel in. Kluts in een andere kom het ei.
Dip dan de kip stukjes eerst in de kokosmeel, dan in het ei en dan in het paneermeel van amandelmeel, Parmezaanse kaas en knabbelspek. Verwarm ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Frituur de kipstukjes één voor één in de olie totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *