Pretzels recept

2 uur

medium

8 pretzels

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
600 gram tarwebloem
1 eetlepel zout
1 zakje instant gist
300 ml water (of melk) lauwwarm
1 theelepel suiker of inuline
50 gram roomboter op kamertempratuur
1 ei
grof zeezout naar smaak

Nutritional Information

310 calorieën
54.5 gram koolhydraten
6.2 gram vetten
9.2 gram eiwitten

Directions

1.

Gist activeren - stap 1

Begin eerst met het activeren van de gist. Verwarm het water (of melk) tot maximaal 40 graden. Voeg hier de gist en suiker of inuline aan toe en roer dit even door met een garde. Laat dit 10 minuten even staan. Als het goed is begint het te schuimen.
Mark as complete
2.

Pretzel deeg maken - stap 2

Voeg dan vervolgens het tarwebloem en zout aan de mengkom van de keukenmachine toe. Schenk hier vervolgens het gist mengsel langzaam bij. Zet de keukenmachine met deeghaak op middelhoge stand. Voeg dan tot slot de roomboter in blokjes toe en mix verder totdat je een mooi egale deegbal hebt. Dit duurt zo'n 10 minuten. Leg dan een vochtige theedoek boven op de mengkom en zet dit voor 15 minuten even apart op een warme plek zoals bij de verwarming.
Verdeel het deeg na 15 minuten in 8 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een sliert van ongeveer 50 cm. Maak dan een U vorm en twist de uiteindes twee keer. Vouw dit dan dubbel zodat je een mooie pretzel vorm krijgt.
Mark as complete
3.

Pretzels koken - stap 3

Pak vervolgens een grote pan met water en voeg hier 75 gram baking soda aan toe. Breng dit aan de kook. Zet ook alvast een bakplaat met bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pretzels één voor één in het kokende water voor 20 seconden en haal ze er dan meteen weer uit met een schuimspaan. Leg de pretzels vervolgens allemaal ver genoeg uit elkaar op de bakplaat.
Mark as complete
4.

Pretzels bakken - stap 4

Kluts vervolgens 1 ei en bestrijk de pretzels hiermee. Maak het tot slot af met een flinke snuf grof zeezout. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pretzels voor 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. Smullen maar!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *