Vegan pistache cupcakes

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
150 gram tarwemeel
30 gram vegan complete
50 gram kristal suikervervanger
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
snufje zout
150 ml plantaardige melk
50 gram gesmolten plantaardige boter
10 ml vanille extract
eventueel groene kleurstof
Vegan botercrème
100 gram plantaardige boter
75 gram plantaardige roomkaas
50 gram poedersuikervervanger
5 ml vanille extract
30 gram pistache nootjes

Nutritional Information

262 calorieën
29 gram koolhydraten
11.5 gram vetten
9.4 gram eiwitten

Directions

1.

Vegan cupcakes maken - stap 1

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet een cupcake vorm in of zet 4 cupcake vormpjes klaar. Pak dan vervolgens een grote mengkom en voeg hier het tarwemeel, vegan complete, suikervervanger, bakpoeder, baking soda en zout aan toe. Smelt in een andere kom de roomboter en voeg hier de plantaardige melk en vanille extract aan toe. Schenk de natte ingrediënten dan bij de droge ingrediënten en mix dit tot een egaal cupcake beslag. Schenk dit beslag vervolgens in de cupcake vormpjes en plaats deze in de oven. Bak de cupcakes voor 20 minuten. Check vervolgens even met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Vegan botercrème maken - stap 2

Maak ondertussen de vegan botercrème. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Klop de roomboter luchtig en voeg hier eetlepel voor eetlepel de plantaardige roomkaas aan toe. Mix dit tot een romige botercrème en voeg dan ook de poedersuikervervanger en vanille extract aan toe. Schep de botercrème vervolgens in een spuitzak met stermondje en decoreer de cupcakes. Hak de pistache nootjes klein en verdeel dit tot sluit over de botercrème heen. Smakelijk!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *