Protein spinazie pannenkoeken

15 minuten

easy

2 porties

Verantwoord ontbijten of lunchen met deze protein spinazie pannenkoeken! Lekker hartig en hoog in eiwitten. Kies je favoriete topping en geniet van dit lekkere recept!

Ontbijten of lunchen met pannenkoeken en toch groente binnen krijgen? Dat kan met deze protein spinazie pannenkoeken! Ik koos voor gerookte zalm en light kruiden roomkaas als topping. Een heerlijk gerecht met nog geen 500 calorieën voor een groot gevuld bord. Daar zeg ik geen nee tegen!

Ik gebruikte het collageen poeder van Binky Protein om extra eiwitten toe te voegen aan deze hartige spinazie pannenkoeken.

Binky Protein

Voor goede eiwitpoeder van hoge kwaliteit moet je bij Binky Protein zijn. Deze eiwitpoeders zijn clean, zonder zooi en daarnaast ideaal om mee te bakken. Zo lossen de eiwitpoeders zonder moeite op in elk recept, koud of warm. Daarnaast zijn de eiwitpoeders ook neutraal van smaak.

Vaak zie je dat sporters protein poeder gebruiken om meer eiwitten binnen te krijgen. Vaak drinken ze dit in shakes of smoothies. Maar wist je dat je ook heel goed kunt bakken met eiwit poeders? Gebruik hiervoor de volgende verhoudingen: vervang 30% van amandelmeel (of tarwemeel) met eiwitpoeder. Vraagt een recept voor 100 gram meel, dan kun je dit vervangen met 30 gram whey en aanvullen met 70 gram ander meel. Hiermee voeg je dus extra eiwitten toe aan een recept.

Speciaal voor jullie heb ik een leuke kortingscode als je bij Binky Protein besteld. Gebruik de code 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐤𝐞𝐭𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚𝟐𝟎 voor 20% korting!

Bak benodigdheden

Ik haalde 2 porties uit dit recept. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere hartige recepten? Ga dan naar de recepten pagina voor meer!

Heb je deze protein spinazie pannenkoeken ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @meladolcevita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 grote eieren
80 gram tarwemeel
20 gram collageen poeder
90 ml melk
50 gram spinazie
snufje zout en peper
Italiaanse kruiden naar smaak
100 gram light kruiden roomkaas
100 gram gerookte zalm

Nutritional Information

457 calorieën
34.5 gram koolhydraten
17.1 gram vetten
39.3 gram eiwitten

Directions

1.

Protein spinazie pannenkoeken beslag maken - stap 1

Begin eerst met het splitsen van de eieren. Meng dan vervolgens de eidooiers met het tarwemeel, collageen poeder, melk, zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak. Voeg dit vervolgens samen met de spinazie aan een blender toe en mix dit tot een egaal mengsel. Klop vervolgens het eiwit stijf in een aparte kom. Schenk dan vervolgens het spinazie mengsel hierbij en schep dit door de eiwitten heen zonder al te veel volume te verliezen.
Mark as complete
2.

Protein spinazie pannenkoeken bakken - stap 2

Verwarm dan vervolgens een pan met een beetje olie of boter. Bak dan de spinazie pannenkoeken totdat ze gaar zijn. Serveer met kruiden roomkaas en gerookte zalm. Eet smakelijk!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *