Suikervrij chocolade mona toetje

10 minuten

super easy

6 porties

Wie is er niet mee opgegroeid… mona toetje! Maak met dit recept zelf een suikervrij chocolade mona toetje. Makkelijk en even smaakvol als de real deal! Geserveerd met zelfgemaakte suikervrije caramel saus.

Na het avondeten nog een lekker toetje? Maak dan eens zelf een chocolade mona toetje met suikervrije caramel saus. Ik gebruikte hiervoor een leeg mona pudding vormpje. Je moet dus eerst iemand vinden die een echt mona toetje voor je wilt opeten zodat je het vormpje kunt gebruiken, haha! Maar zorg ervoor dat je de sticker op de onderkant er niet vanaf haalt, anders loopt de chocolade zo uit de vorm.

Zelf mona toetje maken is ook nog eens super makkelijk! Verwarm de slagroom in een sauspannetje en voeg hier het vanille extract, mokka extract, Steviala Frost en cacaopoeder aan toe. Roer dit goed door zodat alle ingrediënten goed opgelost zijn. Week ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Zorg ervoor dat de slagroom niet gaat koken. Voeg dan vervolgens de zachte gelatineblaadjes en Steviala Dark Chocolate Melties toe. Blijf goed roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is en schenk dit dan in de vorm van het mona toetje. 4 uur later in de koelkast en je hebt je eigen suikervrij chocolade mona toetje gemaakt!

Maak het mona toetje af met zelfgemaakte caramel saus. Hiervoor meng je roomboter, slagroom, Steviala Heavenly Dark en Steviala Ery-Bronze in een sauspannetje. Dit laat je voor 5 minuutjes pruttelen. Laat dit afkoelen en voeg dan nog een scheut slagroom toe zodat de caramelsaus vloeibaar blijft. Serveer dit over het chocolade mona toetje.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 1 chocolade toetje. Ik verdeelde de pudding in 8 porties. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je dit suikervrij chocolade mona toetje ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
400 ml slagroom
10 ml vanille extract
50 gram Steviala Frost
mokka extract naar smaak
20 gram cacaopoeder
75 gram Steviala Dark Chocolate Melties
4 gelatineblaadjes
Suikervrije caramel saus
50 ml slagroom
30 gram Steviala Ery-Bronze
30 gram Steviala Heavenly Dark
30 gram roomboter
snufje grof zeezout

Nutritional Information

354 calorieën
3.6 gran koolhydraten
34.2 gram vetten
3 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrij chocolade mona toetje maken - stap 1

Verwarm in een steelpan de slagroom en voeg hier de vanille extract, Steviala Frost, mokka extract en cacaopoeder aan toe. Meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Wel ondertussen de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Knijp de blaadjes uit en voeg ze aan de warm slagroom toe.
Voeg dan de Steviala Dark Chocolate Melties toe en roer totdat deze helemaal gesmolten zijn. Schenk dit vervolgens in een mona toetjes vorm (zorg ervoor dat de sticker aan de onderkant nog goed erop zit, anders loopt het beslag er door heen). Zet de vorm voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Mark as complete
2.

Suikervrije caramelsaus maken - stap 2

Verwarm de roomboter in een sauspannetje. Voeg hier 30 ml slagroom, Heavenly Dark, Ery-Bronze en grof zeezout aan toe. Laat dit op middel-hoog vuur voor 5 minuten pruttelen. Schenk dit vervolgens over naar een kommetje en voeg hier nog eens 20 ml slagroom aan toe. Hierdoor blijft de saus vloeibaar. Laat de caramel saus helemaal afkoelen.
Mark as complete
3.

Suikervrij chocolade mona toetje serveren - stap 3

Dan de truc om het toetje uit de vorm te krijgen. Haal de sticker van de bodem en blaas dan in de vorm. Hierdoor komt de pudding los. Serveer met zelfgemaakte caramel saus.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *