Suikervrije ijs bonbons

6 uur

super easy

6 ijs bonbons

Maak zelf eens ijs bonbons met dit recept! Makkelijk, snel en ideaal als snack. Deze suikervrije bosvruchten ijs bonbons zijn heerlijk op een warme zomer dag.

Heb je dit recept voor suikervrije chocolade bosvruchten ijsjes gemaakt en heb je nog wat over van de yoghurt vulling? Maak dan ook meteen deze bosvruchten ijs bonbons! Je verdeelt simpelweg eerst wat granola in een siliconen vorm met halve bollen. Vervolgens schep je de yoghurt vulling hier boven op. Zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer en je suikervrije ijs bonbons zijn klaar!

Ik gebruikte voor dit recept deze siliconen vorm met halve bollen. Hierdoor haal je heel makkelijk de ijsbonbons uit de vorm zodra ze in de vriezer hard zijn geworden.

De bonbons zijn gezoet met poedersuikervervanger van Steviala. Dit is een suikervervanger op basis van stevioglycosiden en erythritol. Door de poeder vorm lost deze suikervervanger heel makkelijk op in koude gerechten, zoals bijvoorbeeld yoghurt. Hierdoor is deze suikervervanger zeer geschikt voor ijs recepten. Daarnaast bevat het 0 gram suiker en 0 gram netto koolhydraten.

Zijn de ijs bonbons nog te hard wanneer je ze net uit de vriezer haalt? Dat kan! Omdat er geen echte suiker in dit recept wordt gebruikt zullen de ijsbonbons net iets harder. Maar geen probleem, laat de ijs bonbons simpelweg even op temperatuur komen voor een paar minuten. Dan kun je vervolgens heel makkelijk de bonbons eten!

suikervrije bosvruchten ijs bonbons

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik maakte 6 bosvruchten ijs bonbons met dit recept. De genoemde macro’s zijn per ijs bonbon.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije bosvruchten ijs bonbons ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
25 ml slagroom
100 gram yoghurt
20 gram poedersuikervervanger
5 ml vanille extract
50 gram diepvries bosvruchten
20 gram granola

Directions

1.

Bosvruchten yoghurt vulling maken – stap 1

Begin eerst met het maken van de yoghurt vulling. Klop de slagroom luchtig op en voeg hier de yoghurt, poedersuikervervanger en vanille extract aan toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan de diepvries bosvruchten toe en schep dit door de yoghurt vulling heen.
Mark as complete
2.

Suikervrije bosvruchten ijs bonbons maken – stap 2

Verdeel dan vervolgens de granola op de bodem van de siliconen vorm met halve bollen. Schep dan de bosvruchten yoghurt vulling hier boven op en zorg ervoor dat je het netjes afstrijkt. Zet de vorm dan voor 6 uur in de vriezer. Dan zijn de suikervrije bosvruchten ijs bonbons klaar!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *