Suikervrije chocolade aardbeien moussetaart

5 uur

medium

8 stukken

Chocolade en aardbeien is een match made in heaven! Combineer dat samen en je krijgt deze suikervrije chocolade aardbeien moussetaart met zelfgemaakte lange vingers koekjes!

Onlangs heb ik een recept online gezet voor zelfgemaakte lange vingers koekjes. Hier kun je ontzettend veel leuke en verschillende recepten mee maken. Uiteraard kan een klassieke tiramisu niet ontbreken, maar wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolade aardbeien moussetaart? Je gebruikt de lange vingers langs de rand van de mousse taart en als bodem. Ga dus eerst aan de slag met het maken van deze suikervrije lange vingers en laat vervolgens je inspiratie erop los!

Ze maakte ik dus deze chocolade aardbeien moussetaart met een lange vingers bodem en zijkant. De mousse lagen zijn vrij eenvoudig te maken. Je klopt simpel weg de slagroom stijf, samen met vanille extract, poedersuikervervanger en cacaopoeder of verse aardbeien. Om de mousse taart goed stijf te krijgen gebruik je vervolgens gelatineblaadjes. Deze laat je even kort weken in een kommetje met koud water. Laat ze dan vervolgens smelten met een paar eetlepels van de opgeklopte slagroom. Laat dit even kort afkoelen en schenk dit dan langzaam en al kloppend bij de opgeklopte slagroom. Een paar uur in de koelkast en de mousse taart is klaar.

Maak deze chocolade aardbeien moussetaart vervolgens af met aardbeien gedipt in suikervrije pure chocolade, witte chocolade, gevriesdroogde aardbeien en maak de lange vingers af met de overgebleven gesmolten chocolade. Dan kun je gaan genieten van een heerlijke stukje mousse taart!

suikervrije chocolade aardbeien mousse taart

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 8 stukken uit deze chocolade aardbeien mousse taart. De genoemde macro’s zijn per taartstuk.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije chocolade aardbeien moussetaart ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

5 from 1 Review

Ingredients

Adjust Servings
35 lange vingers
250 + 250 ml slagroom
5 + 5 ml vanille extract
30 + 30 gram poedersuikervervanger
20 gram cacaopoeder
150 gram verse aardbeien
4,5 gelatineblaadje
Suikervrije topping
100 gram aardbeien
100 gram suikervrije pure chocolade
25 gram suikervrije witte chocolade
gevriesdroogde aardbeien

Directions

1.

Suikervrije lange vingers maken – stap 1

Begin eerst met het maken van de suikervrije lange vingers zoals aangegeven in het recept. Laat deze lange vingers goed afkoelen zodat ze lekker bros worden.
Mark as complete
2.

Suikervrije chocolade mousse maken – stap 2

Maak dan de chocolade mousse. Week 1,5 gelatineblaadje in een kommetje met koud water. Klop ondertussen de slagroom op, samen met het vanille extract, poedersuikervervanger en voeg op het einde de cacaopoeder toe. Smelt de gelatineblaadjes met 2 eetlepels van de slagroom in een pannetje. Laat dit kort even afkoelen en schenk dit al kloppend langzaam bij de slagroom.
Verdeel dan eerst een aantal lange vingers op de bodem van een springvorm. Plaats ook een aantal lange vingers langs de rand van de springvorm. Ze blijven het beste staan wanneer je de onderkant allemaal afsnijdt. Verdeel hier overheen de suikervrije chocolade mousse. Zet de springvorm even in de koelkast en ga aan de slag met de aardbeien mousse laag.
Mark as complete
3.

Suikervrije aardbeien mousse maken – stap 3

Ga dan aan de slag met de aardbeien mousse laag. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot een egaal mengsel. Week ondertussen 3 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Klop de slagroom op, samen met het vanille extract en poedersuikervervanger. Schenk dan vervolgens langzaam het verse aardbeien mengsel bij de slagroom en klop dit verder stijf. Smelt de gelatineblaadjes met 2 eetlepels van de slagroom in een pannetje. Laat dit kort even afkoelen en schenk dit al kloppend langzaam bij de slagroom. Verdeel dit vervolgens over de suikervrije chocolade mousse laag heen. Zet de springvorm voor minimaal 5 uur in de koelkast.
Mark as complete
4.

Suikervrije chocolade aardbeien maken - stap 4

Ga tot slot aan de slag met de garnering. Smelt de chocolade volgens de au-bain marie methode en dip de aardbeien in de chocolade. Leg de aardbeien op een bord met bakpapier en zet dit voor 30 minuten in de koelkast. Doe hetzelfde met de witte chocolade en maak een mooie swirl over de aardbeien heen. Verdeel dan de overgebleven pure chocolade over de bovenkant van de lange vingers heen. Plaats de aardbeien op de taart en je kunt gaan genieten van deze suikervrije chocolade aardbeien mousse taart!
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *