Suikervrije chocolade fudge

2 uur

easy

16 chocolade fudge blokjes

Overdaad schaadt? Niet met dit recept! Deze suikervrije chocolade fudge is een echt feestje om naar te kijken en te proeven. Met zelfgemaakte gecondenseerde melk en suikervrije toppings!

Als dit toch geen feestje is om te maken, te zien en natuurlijk om op te eten, dan weet ik het ook niet meer! Ik had zin om eens helemaal los te gaan met verschillende toppings die ik in de webshop van Afvallen met Bregje had besteld. Maar eerst aan de slag met de suikervrije chocolade fudge.

Deze maak je met maar 2 verschillende ingrediënten, namelijk zelfgemaakte gecondenseerde melk en suikervrije pure. Hiervoor gebruikte ik de Dark Chocolate Melties van Steviala. Deze suikervrije chocolade bevat géén suiker, maar is gezoet met steviolglycosiden. De gecondenseerde melk maak je met dit recept, maar je kunt natuurlijk ook gecondenseerde melk uit de supermarkt kopen. Deze vind je bij de koffiemelk in een blik.

Voor de topping ging ik voor de producten van Céreal, Xucker en Food2Smile. Deze producten krijg je allemaal in de webshop van Afvallen met Bregje. Ik koos voor suikervrije double delight koekjes, chocosmiles, witte chocolade druppels en hagelslag. Daarbij voegde ik ook nog zoute volkoren pretzels toe, want zout en chocolade is gewoon mega lekker! Deze zijn verkrijgbaar in Duitse supermarkten. Niet in de buurt? Dan kun je ook zoute stengels gebruiken, deze vind je in het borrel schap in de Nederlandse supermarkten.

suikervrije chocolade fudge

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Deze chocolade fudge is erg vullend en vrij hoog in calorieën. Daarom sneed ik de chocolade fudge in 16 blokjes. De genoemde macro’s zijn per blokje. Super lekker voor bij de koffie of thee!

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije chocolade fudge ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
250ml suikervrije gecondenseerde melk
250 gram suikervrije pure chocolade
30 gram zoute volkoren pretzels
4 suikervrije double delight koekjes
30 gram suikervrije chocosmiles
15 gram suikervrije witte chocolade druppels
15 gram suikervrije hagelslag

Directions

1.

Suikervrije chocolade fudge maken – stap 1

Begin eerst met het maken van de fudge. Verwarm in een pannetje met dikke bodem de suikervrije gecondenseerde melk. Dit kun je zelf maken met mijn recept, of in de supermarkt kopen. Voeg dan vervolgens de suikervrije pure chocolade aan de warme gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Bekleed vervolgens een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier en stort de chocolade fudge hierin.
Mark as complete
2.

Suikervrije chocolade fudge decoreren – stap 2

Dan kun je aan de slag met de toppings naar keuze. Ik koos voor zoute volkoren pretzels, suikervrije oreo’s koekjes, smarties, witte chocolade druppels en hagelslag. Zet vervolgens de chocolade fudge voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de suikervrije chocolade fudge vervolgens in 16 blokjes en serveer met een kopje koffie of thee.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *