Suikervrije crêpes taart

4 uur

super easy

10 stukken

Ook een pannenkoeken fan? Dan is deze suikervrije crêpes taart echt iets voor jou! Met zelfgemaakte koolhydraatarme crêpes.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 10 stukken uit deze suikervrije crêpes taart. De genoemde macro’s zijn per taart punt.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze crêpes taart ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
4 eieren
500 ml lactosevrije melk
50 gram gesmolten roomboter
80 gram amandelmeel
20 gram tarwegluten
10 ml vanille extract
30 gram Steviala Kristal Sweet
20 gram cacaopoeder
rode kleurstof
Suikervrije mascarpone vulling
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
50 gram Steviala Frost
10 ml vanille extract
30 gram Steviala Supreme Strawberry
300 gram verse aardbeien

Directions

1.

Suikervrije crêpes maken

Klop de 4 eieren luchtig in een keukenmachine. Voeg hier de melk, gesmolten roomboter, gezeefd amandelmeel, tarwegluten, Steviala Kristal Sweet, vanille extract en zout aan toe. Mix dit tot een egaal beslag. Verdeel dit beslag over twee kommen. Voeg aan 1 van de kommen de cacaopoeder toe en mix dit verder tot een egaal beslag. Voeg de rode kleurstof aan de andere mengkom toe en roer totdat het beslag een mooi egale rode kleur krijgt. Zet beiden kommen voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Bak vervolgens de crêpes één voor één in een pan met olie of boter. Je kunt de crêpes omdraaien zodra ze er luchtbelletjes te zien zijn. Laat de crêpes vervolgens helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Suikervrije mascarpone vulling maken - stap 2

Maak ondertussen de mascarpone vulling. Klop eerst de slagroom lobbig en voeg hier de mascarpone aan toe. Klop dit verder stijf en breng dit op smaak met vanille extract, Steviala Frost en Supreme Strawberry. Snijd dan de aardbeien in schijfjes.
Mark as complete
3.

Suikervrije crêpes taart maken - stap 3

Dan ga je de crêpes taart samen stellen. Leg de eerste pannenkoek op het plateau waar je de crêpes taart op gaat serveren. Verdeel hier de mascarpone vulling en aardbeien schijfjes overheen. Plaats hier weer de volgende crêpe boven op. Wissel de rode en bruine crêpes met elkaar af totdat je bij de laatste crêpe uitkomt. Maak de taart af met vers fruit.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *