Suikervrije lange vingers

1 uur

medium

45 lange vingers

Suikervrije lange vingers, ook wel bekend als lady fingers, zijn de ideale koekjes om een heerlijke tiramisu mee te maken. Maar ze zijn ook zo lekker en smaken precies zoals de echte. Ga vandaag nog aan de slag met deze suikervrije lange vingers!

Wie kent ze niet? Lange vingers zijn brosse koekjes die in veel verschillende recepten terug te vinden zijn. Je maakt er de lekkerste tiramisu mee, maar je kunt het bijvoorbeeld ook als rand voor een cheesecake of mousse taart gebruiken. Maak dus eerst dit basis recept voor lange vingers en ga vervolgens aan de slag met leuke variaties. Of eet de koekjes gewoon zo op, ook stiekem heel erg lekker!

De koekjes zijn gemaakt op basis van opgeklopte eiwit, amandelmeel, tarwemeel en maïzena. Hierdoor zijn de lange vingers koolhydraatbeperkt. Je komt alsnog op 1.1 gram koolhydraten per lange vinger uit. Wil je nóg minder koolhydraten per lange vinger? Gebruik dan tarwegluten. Deze zijn verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. De lange vingers zijn tot slot gezoet met een kristal suikervervanger. Ik gebruikte hiervoor de Steviala 2 Sweet. Deze suikervervanger op basis van steviolglycosiden is twee keer zo zoet als gewone suiker. Daarom heb je er ook minder van nodig dan wanneer je gewone suiker zou gebruiken.

De normale lange vingers uit de supermarkt hebben een lekker suikerlaagje om te buitenkant. Dit kun je ook maken met de suikervervanger. Strooi simpelweg een paar eetlepels suikervervanger over de lange vingers wanneer je ze op de bakplaat hebt gespoten. Schud even een paar keer met de bakplaat zodat ook de randjes bedekt zijn en zet de bakplaat vervolgens voor 13 minuten in de oven op 180 graden.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Dit recept maakt 45 lange vingers. De genoemde macro’s zijn per lange vinger.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije lange vingers ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 eieren
60 gram suikervervanger
10 ml vanille extract
snufje zout
50 gram amandelmeel
50 gram tarwemeel of tarwegluten
20 gram maïzena
suikerlaag
extra suikervervanger

Nutritional Information

15 calorieën
1.1 gram koolhydraten
0.8 gram vetten
0.7 gram eiwitten

Directions

1.

Eiwitten opkloppen

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Begin eerst met het scheiden van de eieren. Klop dan vervolgens de eiwitten stijf, samen met 30 gram suikervervanger. Meng in een andere kom de eidooiers met de andere 30 gram suikervervanger, vanille extract en zout. Klop de eidooiers op totdat ze lichter van kleur zijn. Voeg de opgeklopte eidooiers in delen bij de opgeklopte eiwitten en schep ze erdoorheen zonder al te veel volume te verliezen.
Mark as complete
2.

Meel zeven - stap 2

Pak dan een andere kom en zeef het amandelmeel, patentmeel/tarwegluten en maïzena. Voeg dit vervolgens in delen bij de opgeklopte eiwitten en schep dit met een spatel totdat het een mooi egaal mengsel is.
Mark as complete
3.

Suikervrije lange vingers bakken - stap 3

Schep vervolgens het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje van maximaal 1 cm. Spuit vervolgens 45 lange vingers op een bakplaat met bakpapier. Strooi eventueel nog wat extra suikervervanger over de lange vingers heen en bak ze dan voor 13 minuten in de oven. Laat de lange vingers vervolgens helemaal afkoelen. Zijn de lange vingers nog een beetje zacht nadat ze zijn afgekoeld? Leg ze dan op een ovenrooster en bak ze nogmaals voor 3 minuten. Laat de lange vingers vervolgens weer afkoelen en je zult zien dat ze lekker knapperig en krokant worden.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *