Suikervrije tiramisu

3 uur

easy

9 porties

Italiaans genieten met deze suikervrije tiramisu met zelfgemaakte koolhydraatarme lange vingers! Heerlijk romig en het perfecte verantwoorde dessert. Ga zelf aan de slag en maak met dit recept de lekkerste tiramisu zonder schuldgevoel.

I love tiramisu! Het is eigenlijk een heel simpel gerecht met maar een paar basis ingrediënten. De kunst zit ‘m dan ook in de eenvoud. Een traditionele tiramisu word gemaakt met lange vinger koekjes. Dit zijn brosse koekjes met een suiker laagje. Vaak worden kant-en-klare koekjes hiervoor gebruikt, maar wist je dat je deze koekjes ook heel makkelijk zelf kunt maken? In dit recept beschrijf ik hoe je deze koekjes zelf gaat maken met maar een paar ingrediënten.

Zodra de koekjes helemaal afgekoeld zijn worden ze lekker krokant en bros. Vervolgens ga je deze koekjes in een mengsel van espresso en amaretto likeur dippen. Dit wordt de cakelaag van de tiramisu. Meng ondertussen ook de mascarpone, slagroom, poedersuikervervanger, vanille extract en instant gelatine poeder. Dit laatste is verkrijgbaar in Duitse supermarkten en is ontzettend handig. Je voegt simpelweg een aantal thee- of eetlepels van de gelatine poeder toe en de poeder doet de rest. Je kunt natuurlijk ook een gelatineblaadje gebruiken. Maak dan de laagjes door de lange vingers en mascarpone laag af te wisselen.

Een tiramisu is natuurlijk geen tiramisu als je het afmaakt met een laagje cacaopoeder. Zet de tiramisu dan voor minimaal 1 uur in de koelkast en dan wordt het smullen!

suikervrije tiramisu

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Ik haalde 6 porties uit dit recept voor tiramisu. De genoemde macro’s zijn per portie.

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije tiramisu ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
30 suikervrije lange vingers
1 dubbele espresso
30 ml amaretto likeur
250 + 125ml slagroom
250 gram mascarpone
75 gram poedersuikervervanger
15 ml vanille extract
2 eetlepels instant gelatine poeder of 2 gelatineblaadjes
20 gram cacaopoeder

Nutritional Information

337 calorieën
8.7 gram koolhydraten
30 gram vetten
5.1 gram eiwitten

Directions

1.

Suikervrije lange vingers bakken - stap 1

Begin eerst met het bakken van de suikervrije lange vingers zoals aangegeven in het recept. Laat de koekjes helemaal afkoelen zodat ze lekker knapperig zijn. Zet ondertussen een espresso en meng dit met de amaretto. Laat dit ook helemaal afkoelen.
Mark as complete
2.

Mascarpone vulling maken - stap 2

Klop vervolgens 250 ml slagroom op en voeg dan ook de mascarpone toe. Voeg dan vervolgens ook het vanille extract en de poedersuikervervanger toe. Voeg tot slot de instant gelatine poeder toe. Gebruik je gelatineblaadjes? Wel de blaadjes dan in een kommetje met koud water en smelt de gelatine blaadjes vervolgens met een paar eetlepels slagroom in een pannetje. Laat dit kort afkoelen en schenk dit dan langzaam en al kloppend bij de mascarpone. Zet dit vervolgens voor 30 minuten in de koelkast.
Klop dan ook nog 125 ml slagroom stijf, samen met vanille extract, 2 theelepels instant gelatine poeder, en een aantal eetlepels poedersuikervervanger naar smaak. Schep dit vervolgens in een spuitzak met stermondje. Zet dit ook voor 30 minuten in de koelkast.
Mark as complete
3.

Tiramisu maken - stap 3

Dip vervolgens de lange vingers in de espresso. Leg de lange vingers dan op de bodem van een bakvorm of ovenschaal. Verdeel vervolgens de mascarpone laag hier overheen. Herhaal deze lagen 3x en eindig met een mascarpone laag. Spuit dan kleine toefjes van de slagroom hier boven op. Maak de tiramisu af met cacaopoeder en zet de schaal of bakvorm weer voor minimaal 1 uur terug in de koelkast.
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *